Husić: "Dogovor s igračima postignut, dvije opcije za ostatak sezone"

Prvi čovjek Tuzla Cityja za SportSport.ba

Husić: "Dogovor s igračima postignut, dvije opcije za ostatak sezone" · Intervju

Admin Čaušević

Lopta se premijerligaškim terenima ne kotrlja duže od mjesec. Krivac za neplaniran prekid prvenstva je pandemija koronavirusa. 

Kako većina evropskih klubova tako su se i oni koji se takmiče u Premijer ligi BiH našli u istoj dilemi. Postići dogovor s igračima oko isplate plata za protekli period s obzirom da se utakmice nisu igrale.

Kada je u pitanju Tuzla City ta dilema je već otklonjena. Prvi čovjek tuzlanskog premijerligaša je u razgovoru za SportSport.ba kako će svim igračima plate biti isplaćivane kao što ih i sljeduje, s tim da očekuje razumijevanje ako se sezona oduži.

"Obavili smo razgovor s igračima i dogovorili se. Što se tiče Tuzla Cityja igrači su potpisivanjem ugovora organizovali svoje živote i ugovori će biti ispoštovani bez smanjenja plata s tim da očekujemo razumjevanje s njihove strane, da ako dođe do produženja sezone Premijer lige taj dio bude bez nadoknade. Sve će biti ispoštovano u cijelosti prema zaposlenim u klubu i igračima", kazao je Husić za SportSport.ba.

Kada je u pitanju nastavak premijerligaške sezone "alfa i omega" tuzlanskog premijerligaša vidi dvije solucije s tim da je kao jednu od opcija najavio i organizovanje Lige za opstanak i Lige za prvaka.

"Najrealnije je da se sezona završi. Po mom mišljenju dvije su opcije. Da se sezona završi ili da se poništi. Bilo bi nerealno da se sezona prizna prema trenutnom stanju na tabeli. Mi da smo prvi i da budemo prvaci na takav način to bi ne bi godilo jer to nije potpuno zadovoljstvo, dobijete nešto što niste skroz sproveli u djelo."

"Dva su scenarija. Najbolje bi bilo pronaći način kako završiti sezonu. Da li bi to bio neki mini turnir ili nešto slično. Možda su se mogla odigrati i dva kola bez publike kao što je prvo najavljeno. Bitno je da se sjedne za stol i pronađe zajednička odluka."

"Možda bi se moglo igrati u sistemu Lige za prvaka ili Lige za opstanak kao što se igralo prije trokružnog sistema. Opet to ne bi bilo realno jer bi sedmi klub mogao ispasti ili šesti biti prvak. Ali što se kaže više glava, bolja odluka, sve bi trebalo biti poznato u narednih 15-ak dana", rekao je Husić te zatim dao poprilično optimističnu prognozu:

"Moje mišljenje je da će se trenažni procez vratiti krajem aprila ili početkom maja."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prije odlaska na prinudnu pauzu za novog trenera Tuzla cityja imenovan Zlatan Nalić koji se trenutno nalazi u Švedskoj i treninge s ekipom vodi putem interneta.

"Naliću nije u prednosti što je došlo do prekida jer ne može raditi s igračima. On se nalazi u Švedskoj, igrači su kućama, treninge vodi putem interneta, ali to nije to. Prekid mu nije donio u doprinio. Možda je može više upoznati igrače, ali s njima ne može raditi na tehničkoj i taktičkoj pripremi", kazao je Husić za SportSport.ba.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K79
Moze li i jedan clanak p Husicu a da u tekstu ne pise #alfa i omega# tuzlanskog tima ?! Haha hahh
8 2
Ende
Mislim da je najrealnije da se prizna trenutno stanje... znaci Sarajevo prvak, simin han bez europe :)
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi