Čuveni golman o 'prijateljstvu' s najvećim narko bossom svih vremena: Tražili su da ga odam...

Higuita o kralju kokaina Pablu Escobaru

Čuveni golman o 'prijateljstvu' s najvećim narko bossom svih vremena: Tražili su da ga odam...

Midhat Šljivak

Čuveni kolumbijski golman Rene Higuita na terenu je svojim izgledom, ali i stilom branjenja uvijek privlačio pažnje.

Njegova duga kosa i ludorije na terenu izazivale su veliku pažnju, a 1993. godine je bio pod velikim pritiskom vlasti prilikom hapšenja najvećeg narko bossa svih vremena Pabla Esobara

"Kada je počela potjera za Pablom hapsili su sve njegove prijatelje. Na mene su vršili pritisak da ga odam, ali ja zaista nisam ništa znao. Nisam bio njegov prijatelj", rekao je Higuita i nastavio je:

"Ljudi su pomislili da sam mu prijatelj jer sam ga išao posjetiti u zatvoru. Vlasti su znale da sam nevin, ali u potrazi za njim su ispitivali sve koji su ga posjećivali", govori Higuita i nastavlja:

"Da sam imao fotografiju sa Alvarom Uribeom, svi bi rekli da sam političar. Da sam je imao s gerilcima, mislili bi da sam gerilac, a ovako bi govorili da sam trgovac drogom. Zahvalan sam mu što je gradio fudbalske terene kada to niko nije želio i to je sve", rekao je Higuita.

Kralj kokaina Pablo Escobar ubijen je 2. decembra 1993. godine u Medellini.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Pabla za predsjednika!
1 2
Benjamingst
Malo o drogi heheh
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi