Armenija ima novog lidera, šta to znači za FK Sarajevo?

Bordo tim će igrati u Ligi prvaka

Armenija ima novog lidera, šta to znači za FK Sarajevo?

Admin Čaušević

Baš kao i prošle tako će i ove godine Sarajevo predstavljati BiH u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Bordo tim će svog protivnika saznati 9. augusta. 

Još uvijek je nepoznato da li će Sarajevo s koeficijentom 4.750 imati status nositelja, iako je veoma blizu da to i postane. Dosta toga će zavisiti od toga kako završi prvenstvo Armenije.

Danas je armenska Premijer liga dobila novog lidera nakon što je Shirak sa ubjedljivih 1:4 pobijedio Ararat i tako preuzeo čelnu poziciju.

To u suštini ne mijenja stvari za Sarajevo jer je Shirak s koeficijentom 1.250 slabije rangiran od bh. prvaka. Bordo timu je najvažnije da prvak ne bude ekipa Alashkerta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naime, Alashkert ima koeficijent 6.000 i trenutno zastaje pet bodova za Shirakom, ali ima i utakmicu manje koju igra sutra protiv Noaha.

Inače, dosadašnji lider ekipa Ararat-Armenije će također sutra igrati svoj meč. Igrat će na gostovanju protiv ekipe Lorija i u slučaju da ne izgubi vratit će prvo mjesto. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

LevoKrilo
Bit će to sve dobro po nas aBd ove godine...
6 0
gallardo.la
Dobro bi bilo, imali bi veliku sansu da napokon prodjemo pretkolo u LP
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi