Osim: Igrači nisu zaboravili hodati nakon četiri mjeseca i to je najveća spoznaja nakon utakmice

Željezničar bolji od Veleža

Osim: Igrači nisu zaboravili hodati nakon četiri mjeseca i to je najveća spoznaja nakon utakmice

E. Čaušević

Željezničar je danas u prijateljskoj utakmici na Grbavici pobijedio ekipu Veleža sa 3:2.

Rođeni su imali prednost od 1:2, ali je Željo u finišu meča uspio da dođe do preokreta i pobjede. Nakon meča novinarima se obratio trener domaćeg tima Amar Osim.

"Dojmovi? Čudni, odvikli smo se totalno od igranja utakmica. Valjda ćemo što prije u neku normalu doći. Za četiri mjeseca zaboraviš hodati, a kamoli fudbala igrati. Odnosno, ne igrati nego se ponašati na terenu. Fina provjera na finom terenu sa super protivnikom koji je malo uhodaniji od nas jer su stavili ekipu koja više liči na ekipu koja bi kada bi se igralo trebali igrati. Zbog toga su cijelu utakmicu izgledali uigranije realno. Mi smo imali par igrača koji ne igraju na svojim pozicijama, ali bez obzira na to zadovoljni smo zato što se niko nije povrijedio, što su se istrčali igrači i što nisu zaboravili da hodaju nakon četiri mjeseca i to je najveća spoznaja nakon ove utakmice", rekao je Osim.

Deficitarne pozicije u ekipi Plavih?

"Ovo smo danas podijelili ekipe da svi igraju. Nemamo dovoljno igrača na svim pozicijama, neki su povrijeđeni, a neki bolesni - nemaju koronu nego su bolesni. Nismo mogli sastaviti dvije ekipe gdje svako igra svoju poziciju. Znamo šta nam fali, ali ne bih o tome jer će ispasti da kritikujem ove igrače koji su igrali. Znamo i radićemo na tome, nećemo žuriti jer će se otvarati neke situacije u julu i avgustu jer će tu biti igrača koji neće naći angažman. Znamo šta nam fali, ali vam to neću reći", dodao je trener Plavih.

"Utakmica tipična naša s puno golova gdje dajemo, ali i primamo. Igrali smo s protivnikom koji je bio u stanju da kažnjava naše greške, a to ne može svako napraviti Želji. Bolje da je ovako nego da je 0:0 gdje se svi čuvaju od povrede i ništa ne vidiš. Ovo je fino, fin teren, sudije i protivnici. Pet golova i to je najvažnije stvar".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za Plave je debitovao i novi igrač Luka Juričić, ali Osim o tome nije previše htio da govori.

"Samo je on bio nov. Dao je gol što je važno za napadača. Pokazao je neke karakteristike koje nama mogu biti interesantne i to je sve što ću reći", zaključio je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Unknown
Koliko je samo Osim profesionalni od Dudica.
14 15
Matic
ODLAZI KRIMOSU!!!
7 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi