Definitivna lista mogućih protivnika FK Sarajevo u Evropi: U Nyonu već održan jedan žrijeb

Bordo tim ponovo u Ligi prvaka

Definitivna lista mogućih protivnika FK Sarajevo u Evropi: U Nyonu već održan jedan žrijeb

Admin Čaušević

FK Sarajevo će i ovog ljeta kao i prošlog predstavljati Bosnu i Hercegovinu nakon što je Bordo tim odbranio titulu prvaka naše zemlje. 

Sarajevo će za razliku od prethodnih godina ovaj put imati status nositelja prilikom žrijeba, a svog prvog evropskog protivnika saznati 9. augusta kada je na programu žrijeb prvog pretkola.

Inače, UEFA je već obavila jedan žrijeb. Riječ je o mečevima preliminarne runde. Pobjednik mini turnira koji se se igrati od 8. do 11. augusta je mogući protivnik bh. prvaka jer neće imati status nositelja u prvo kolu kvalifikacija.

U polufinalu će igrati Tre Fiori (San Marino) - Linfield (Sjeverna Irska) te Drita (Kosovo) - Inter (Andora). Te utakmice su na programu 8. augusta, a finale tri dana kasnije.

Kada su u pitanju klubovi s Balkana Sarajevo može igrati protiv Budućnosti (Crna Gora), Sileksa (Makedonija) i Tirane (Albanija), a tu je neugodno Celje koje je po prvi put postalo prvak Slovenije.

Iz sjevernog dijela Evrope mogući protivnici su Djurgardens (Švedska), Flora Tallin (Estonija), Riga (Latvija), KuPS Kuopio (Finska). Tu treba dodati i prvake Islanda (Reykjavik) i Farskih otoka (KI Klaksvik).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mogući protivnici izabranika Vinka Marinovića još su Ararat-Armenia (Armenija), Connah's Quay (Vels), Dynamo Brest (Bjelorusija), Floriana (Malta), Fola (Luksemburg) i Europa FC (Gibraltar).

Od ranije je poznato da će se u ovoj fazi kvalifikacija igrati samo jedan susret. Sarajevo će svoj meč igrati 18. ili 19. augusta, a da li će biti i domaćin odlučit će žrijeb.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Bilo ko da dođe moramo ga oderati. San Marino, Crna Gora, Slovenija isto ti ga dođe.
11 1
sslazio
Sveđana, Fince i Slovence izbjec. Nadam se da necete potrefit najjaceg moguceg protivnika kao Zrinjski prije 2 godine kada su izvukli Spartaka iako su bili nosioci u lp. Takodjer, bitno je ko je domacin. Treba malo i srece, a mislim da ju je Sarajevo zasluzilo.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi