Sezona tek počela, a jedan trener je već "pao": Šolbić podnio ostavku!

Nakon poraza u Banjaluci

Sezona tek počela, a jedan trener je već "pao": Šolbić podnio ostavku!

Edmir Škorić

U prvom kolu m:tel Premijer lige BiH Mladost je doživjela debakl u gostima kod Borca (0:6).

Fahrudin Šolbić nikako nije mogao biti zadovoljan, a nakon utakmice u kojoj je njegova Mladost primila šest golova izjavio je kako daje ostavku na mjesto trenera.

"Čestitao bih Borcu na pobjedi. Pokazali su da imaju kvalitetnu ekipu. Mi smo u velikom problemu, počev od Covida i u zadnjih desetak dana smo počeli trenirati. Mlada nam je ekipa, 21 godina prosjek, stoper 17 godina. Morali smo bolje, ali dajem ostavku. To je moja konačna odluka", poručio je Šolbić u razgovoru za Arena Sport.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njegova Mladost će sada ugostiti Sarajevo u drugom kolu, a za sada nije poznato ko bi mogao naslijediti Šolbića.

Top Komentari

Ali je zato njegov vrli predsjednik prvi raspustio ekipu i znao je da se neće nastavljati prvenstvo prije odluke Izvršnog odbora. Kako to? Zato sad neka Mušija nađe novog cirkusanta jer ovo je strašno neozbiljno i neprofesionalno.
14 1
RocknRolla
Dabogda vas sutra izbacili iz lige. Kakva smijurija od ekipe. Posle 90 minuta nesto ja dajem otkaz. Ma mars tamo neozibljna bagro. Nije ni cudo sto smo smijesna liga kad imas ovakve smijesne kvazi trenere i klubove.
12 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije