FK Borac deklasirao FK Mladost

Šest komada u mreži gostiju

FK Borac deklasirao FK Mladost

Midhat Šljivak, foto: Esmer Oštraković

Borac je u prvom kolu Premijer lige lagano i uvjerljivo savladao Mladost iz Doboj Kaknja sa 6:0.

Borac žestoko ulazi u ovaj meč. Zikljić već u petoj minuti prijeti Bukviću, golman Mladosti dobro brani, no već u narednoj akciji Bukvić nije imao nikakve šanse.

Igrala se deveta minuta kada je Milan Jovanović postigao spektakularan gol sa 30 metara za prednost domaćeg tima od 1:0.

Mladost je igrala otvoreno. Imali su i oni jedan šut preko Vazde, lagan je to plijen bio za Pavlovića, da bi u 18. minuti Borac zabio i drugi put danas.

Lukić izbacje dvojicu fudbalera, upošljava Stojana Vranješa, a ovaj lagano postiže gol za 2:0.

Mujarić je imao dobar šut prema Pavloviću, lopta je otišla preko gola, a nakon 10-ak minuta mirnije igre u 33. minuti vidjeli smo još jedan fantastičan potez.

Hiroš je 'prodao' loptu na sredini terena. Vladan Danilović se odlučio na šut sa 40 metara, lobovao je Bukvića, a lopta se od prečke odbija o leđa golmana Mladosti i to je blo 3:0.

Nastavio je Borac sa napadima, a to im je donijelo još jedan gol u finišu prvog dijela. Almedin Ziljkić je pogodio za 4:0 u 44. minuti i ovo je bio rezultat nakon prvog dijela.

U nastavku nismo vidjeli previše sa obje strane. Borac je malo smanjio gas, a Mladost nije mogla previše.

Ziljkić je imao dobar šut, Bukvić brani, da bi u 71. minuti Nedim Hadžić promašio veliku šansu za goste. Nije uspio zabiti sa dva metra, a kazna je stigla već u narednom napadu kada Goran Zakarić pogađa za 5:0.

Tačku na ovaj meč u 84. minuti stavlja ponovo Goran Zakarić koji pogađa za konačan rezultat susreta od 6:0.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Borac - Mladost 6:0 (Jovanović 9', Vranješ 18', Danilović 33', Ziljkić 44', Zakarić 74.)

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Danilović (od 72. Kajkut), Dujaković (od 60. Vojnović), Brtan (od 60. Radulović), Subić (od 30. Kujundžić), Lukić (od 72. Marković), Vranješ, Milojević, Ziljkić, Zakarić. Trener: Vlado Jagodić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost: Bukvić, Duraković, Vazda (od 61. Mašić), Hadžić (od 87. Čago), Hiroš, Mirkov (od 56. Mirkov, Mujarić (od 61. Marić), Kovač, Mahmić, Nikolić, Begić (od 87. Goralija). Trener: Fahrudin Šolbić

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dtox
Popravite "golman mladosti zabio hattrick ali u vlastitu mrezu" koja rupa, i ono sse zove golman haha..
5 0
FighterIXI
Ostvariti kontakt sa Atalantom da se uzme recept šta je sve potrebno za 8:0 na gostujućem terenu i na gostovanju u DK zabiti 8 komada.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti