Manevu i Stari most

Zadnja linija Veleža razočarala na Grbavici

Manevu i Stari most

Samir Mlaćo

Nije se FK Velež proslavio na Grbavici.

Rođeni su sa tri komada ispraćeni kući, iako je dojam da su sigurno zaslužili da postignu bar jedan pogodak. Sve je moglo biti drugačije da je Fejsal Mulić u 12. minuti iskoristio situacija 'jedan na jedan' sa Filipom Erićem.

Nažalost Veleža nije i stvari su se brzo prokrenule. Tri pogotka i sve je bilo gotovo.

Razočarala je zadnja linija Veleža. Izašli su visoko, djelovali nesigurno, izgubljeno, a sjajno raspoloženi Lendrić i Juričić odlično su to koristili. Evidentno je u Veležoj odbrani nedostajao sjajni Makedonac Kosta Manev koji na kraju prošle sezone nije postigao dogovor sa čelnicima kluba.

Manev je još uvijek slobodan, ali i veoma skup, gotovo preskup za bh. uslove, no navijači Veleža vapajima su ga dozivali tokom i poslije meča. Neki su otišli čak i do toga su pola u šali, pola u zbilji, kazali da Manevu treba 'prepisati' i Stari most samo da potpiše, svjesni koliko je zapravo značio za ekipu Feđe Dudića.

Denis Zvonić i Konstantin Chesmedijev nisu se proslavili, čak naprotiv. Bili su toliko negledljivi da je Feđa Dudić već na poluvremenu odlučio ih ostaviti u svlačionici. Oba stopera promijeniti? To radite samo kada su baš užasni, a bili su upravo takvi. Nije se proslavio ni Muharem Ćivić, koji je također zamijenjen, a od zadnje linije ostao je tek Mehmed Ćosić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako god u Veležu moraju što prije izvući pouke sa Grbavice jer ih već za vikend u noćnom terminu očekuje vječiti derbi sa Zrinjskim.

Poraz je Rođenima možda i došao u najbolje vrijeme. Čisto da se 'trznu', te sada obraduju armiju navijača koja se nadala bodovima sa Grbavice.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zaccheroni
Izgubiti od zelje nije nikakav bauk. Ne znam o cemu pricate uopste. Jeste zadnja linija odigrala lose ali boze moj,cetitke zelji i idemo dalje. MUSVDG
32 2
19Blue21
Velež simpatican klubić za donji dio tabele hahaha
9 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi