Džeko i društvo pali bez ispaljenog metka u Duisburgu: Sevilla prošla u četvrtfinale Evropske lige

Slavili sa 2:0

Džeko i društvo pali bez ispaljenog metka u Duisburgu: Sevilla prošla u četvrtfinale Evropske lige

E. Čaušević

Fudbaleri Seville plasirali su se u četvrtfinale Evropske lige nakon što su večeras u osmini finala u Duisburgu pobijedili Romu sa 2:0.

Sevilla je od samog početka utakmice imala incijativu na sredini terena i nije dozvoljavala igračima Rome da nametnu svoj ritam igre. Španski tim je od početka bio dosta ofanzivniji i to im se isplatilo u 22. minuti.

Banega je uposlio Reguliona koji je iskoristio očajnu reakciju Brune Peresa, te još gori potez golmana Lopesa i uspio je da pogodi za 1:0 i tako dovede Sevillu u prednost.

[streamable]https://streamable.com/nz5aew[/streamable]

I nakon postignutog gola Sevilla nije odustajala od svoje igre. Roma je pokušavala nekako da zaprijeti, ali večeras jednostavno nije bila njihova noć. Da stvar bude gora u samom finišu prvog dijela Sevilla je udvostručila prednost.

Džeko je izgubio loptu 30-tak metara od gola Seville, a onda je sjevnula kontra ovog tima. Ocampos je sjajno prošao po desnoj strani i uposlio El Nesyrija koji je lagano pogodio za 2:0.

[streamable]https://streamable.com/t2r6vb[/streamable]

Roma je u nastavku meča igrala nešto bolje, ali ozbiljnije prilike skoro da nije bilo. Najbolju šansu imao je Džeko u 71. minuti kada je dobro šutirao, no lopta je otišla pored gola.

Tri minute kasnije Sevilla je preko Koundea postigla i treći gol, ali je VAR zbog ofsajda to poništio. Do kraja meča Sevilla je čuvala svoju prednost, dok Roma nije uspjela da zaprijeti i barem malo učini stvari zanimljivijim u finišu meča.

Sevilla se tako plasirala u četvrtfinale gdje će igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Olympiakosa i Wolverhamptona.

U četvrtfinale plasirao se i Bayer Leverkusen koji je na svom terenu s minimalnih 1:0 savladao Rangers. Odlučujući trenutak u ovom meču desio se u 51. minuti kada je Diaby zabio jedini gol.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Leverkusen u četvrtfinalu očekuje veoma težak zadatak jer igraju protiv Intera.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amarinho
Skroz losa ova Roma, Dzeko mora napustiti ovakvu losu Ekpiu
8 0
Miasanmia12
Blijedo,mlitavo,nedovoljno za bilo sta vise od poraza..
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi