FK Sarajevo saznao prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka!

Bordo tim kreće od prvog pretkola

FK Sarajevo saznao prvog protivnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka!

Edmir Škorić

U 12 sati održan je žrijeb prvog pretkola Lige prvaka i FK Sarajevo je saznao ime prve prepreke na evropskom putu.

Aktuelni prvak BiH je bio nosioc i za potencijalne rivale je imao ekipe: Fola Esch iz Luksemburga, Connah's Quay iz Velsa te Europu (Gibraltar).

Žrijeb u Nyonu je bordo timu za rivala dodijelio ekipu Connah's Quay. Nema sumnje da je naš predstavnik u dobroj poziciji i da ima velike šanse za prolaz, ali to tek treba da potvrdi na terenu. Inale, Velšani su formalno domaćini u meču.

U kvalifikacijama se, podsjetimo, igra samo jedna utakmica, a prvo kolo igra se 18. i 19. avgusta. Naknadno će biti utvrđeno mjesto odigravanja mečeva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, već sutra je žrijeb parova za drugo kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, takođe u Nyonu od 12 sati, gdje će Bordo tim saznati potencijalnog rivala.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sa1946
Ja ne razumijem ove što komentarišu na osnovu jedan utakmice. Okej, odigrali smo loše, ali ljudi morate da razumijete da se pola godine nije igralo, jedan remi ne može da izbriše činjenicu da je ovo Vinku prvi kiks i da imamo fenomenalne igrače. Ovaj Connah bi i Mladost pobijedila, tako da opušteno. Logično je da će imati bolji pristup i da će više da se bore ovdje nego u ligi. Sretno šampioni!
28 7
Uranija
Treba se okrenuti drugom pretkolu europske lige...
9 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije