Amar Osim: Nije isto igrati s Borcem iz Banjaluke i Jedinstvom iz Žeravice

Trener FK Željezničar poslije meča u svom stilu

Amar Osim: Nije isto igrati s Borcem iz Banjaluke i Jedinstvom iz Žeravice

E. Škorić

Željezničar je danas pobijedio na domaćem terenu Borac sa 2:1 u derbi susretu 3. kola Premijer lige BiH. 

Nakon meča trener Plavih Amar Osim kazao je sljedeće:

"Prilično nesadržajno prvo poluvrijeme gdje su se ekipe neutralisale, što taktikom, što uzajamnim respektom. Nije lako igrati protiv ekipe koja je prva na tabeli i koja ima opasne pojedince i mudrog trenera. Nije lako... Nije baš 'radićemo šta hoćemo'. Bili smo oprezni, bili su i oni. Bez da podcjenjujem Lukića, bilo nam je malo lakše. U drugom dijelu smo jako dobro krenuli, brzo dali gol i imao si osjećaj da utakmica ide u našem smjeru i tako je i djelovalo. Onda jedna greška igrača koji nikada tako ne griješi rezultirala je golom za 1:1. Mi smo jedno pet minuta 'visili'. Borac je imao dva opasna napada, a bukvalno iz prve prilike su dali gol. Brzo smo dali drugi gol koji nas je stavio u komotniju poziciju, a nismo imali dovoljno lucidnosti da damo i treći gol. Borac je prijetio do kraja, Vranješ imao dobru šansu glavom, ali sve okej, jedan razlike je okej. Malo više smo pokazali, malo više šansi imali i mislim da je rezultat okej. Teška utakmica, puno energije smo izgubili. Teško vrijeme za igrat. Obje ekipe su bile s manje energije nego inače. Usuđujem se to reći, ali vidjelo se malo da su igrači iscijeđeni", kazao je Osim.

Potom je obrazložio neke promjene u sastavu, rekavši da je svjesno odlučio da napravi par promjena.

"Svjesno smo se odlučili na neke igrače, na neke druge nismo, zbog specifičnosti utakmice i protivnika. Nije isto igrati sa Borcem iz Banjaluke i Jedinstvom iz Žeravice. Donji dio ekipe je isti kao protiv Veleža. Alispahića smo morali vratiti, bitan igrač za nas, morali smo malo zarotirati. Pokušali smo da slijedimo neku logiku i uraditi ono što bi naštetilo protivniku. Nismo igrali sa levatima. Bili smo oprezniji, znajući da imamo bolje rezerve nego oni. Bez ljutnje. Kada uvedeš svježe Lendrića i Veselinovića, imaš Bekrića, dva nezgodna krila, špica... Nije improvizovan sastav. Zec ne igra, nije tu i nije još spreman. Erić imao temperaturu i 3-4 dana ne trenira. Imamo drugog golmana, plaćamo ga. Slabije ispucava, ima manju nogu i manje snage od ovog", dodao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo bolje igrače nego što smo imali prije godinu dana. Imamo više opcija nego ranije", zaključio je Amar.

Željezničar inače nakon tri kola ima maksimalan učinak od devet bodova i sada mu slijedi gostovanje Slobodi u Tuzli.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
K‘o da gledam brk mu se smjeska , zadovoljan brkica - sa skromnim mogucnostima napraviti dobar tim nemoze svako
32 1
stole
Bravo Babuka samo gazi
23 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi