Šahtar preko Basela do Intera, Sevilla u finišu 'slomila' Wolvese i ide na Manchester

Završeno četvrtfinale Evropa lige

Šahtar preko Basela do Intera, Sevilla u finišu 'slomila' Wolvese i ide na Manchester

Ekipe Šahtara i Seville nova su imena u polufinalu Evropa lige. 

Ukrajinci su večeras u četvrtfinalnom duelu, koji je igran u Gelsenkirchenu, savladali Basel sa 4:1 i na taj način prošli dalje.

Pobjednik susreta dao se naslutiti nakon samo 22 minute igre. Do tada je Šahtar već vodio sa 2:0 i to golovima Moraesa i Taisona.

U drugom poluvremenu nekadašnji šampion ovog takmičenja postigao je još dva gola i to preko Alana Patricka s bijele tačke u 75. minuti i Doda iz 88. Jedini gol za Švicarce postigao je Ricky van Wolfswinkel u nadoknadi. 

Pobjednik Kupa UEFA iz 2009. godine u polufinalu će igrati protiv Intera koji je sinoć savladao Bayer Leverkusen sa 2:1.

U drugom paru polufinala Manchester United će igrati protiv Seville. Španski ti,m je večeras savladao Wolverhampton sa 1:0 u Duisburgu i to golom Ocamposa iz samog finiša meča, tačnije 88. minute. 

Sevilla je u ovom susretu bila opasniji rival, imala više šuteva, veći posjed lopte, izvela više kornera, a baš iz kornera je na kraju i stigla do gola. 

Evropa lige, četvrtfinale:

Šahtar - Basel 4:1

Sevilla - Wolverhampton 1:0

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Top Komentari

MUFCDOGROBA
Realno gledano United vs Inter finale i to guravo ali po formi mislim da je tu United u prednosti
2 2
Penderinos
Onog uljavog Traoreta sad jedino u kakav pornić ubaciti
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi