FK Velež: Nema razloga za odgodu, to bi utjecalo na regularnost takmičenja

Rođeni žele igrati protiv Sarajeva

FK Velež: Nema razloga za odgodu, to bi utjecalo na regularnost takmičenja

Midhat Šljivak

FK Sarajevo zatražio je da se meč 5. kola Premijer lige BiH protiv FK Velež odgodi.

Bordo tim naredne sedmice gostuje u Bjelorusiju u utakmici Lige prvaka, pa su od NSBiH zatražili odgodu meča koji je planiran za nedjelju.

Sada se čeka odluka Takmičarske komisije, a u FK Velež smatraju da nema razloga za odgodu utakmice jer Bordo tim ima najkvalitetniji roster u ligi.

Velež se oglasio saopštenjem:

Na početku, želimo da Vam iskreno čestitamo na pobjedi i prolazu u 2. pretkolo Lige prvaka, lijepom predstavljanju naše države, te da Vam poželimo puno sreće u narednoj utakmici protiv Dinama iz Bresta.

Kada je u pitanju Vaša molba za odgodu utakmice 5. kola m:tel Premijer lige BiH koja je na rasporedu u nedjelju 23.08.2020. godine u 19h, smatramo da Vaša ekipa ima najkvalitetniji i najširi roster u Bosni i Hercegovini, te da nema razloga za odgodu, s obzirom da je početak sezone, a imajući u vidu i veliku pauzu koja je nastala usljed pandemije Covid-19.

U slučaju odgađanja utakmice za neki naredni period, najveći problem bi napravili sami sebi, jer bi igranje utakmica u ritmu subota – srijeda – subota, trenutni roster koji nema širinu kao Vaša ekipa, doveli u situaciju da usljed eventualnih povreda i akumuliranih kartona bude u velikim problemima.

Također, smatramo da bi odgodom utakmice utjecali na regularnost takmičenja, a svima nam je u cilju da ono bude na najvećem nivou.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa nadom da ćete razumjeti naš stav, unaprijed Vam se zahvaljujemo na razumjevanju, te još jednom želimo puno sreće u evropskom takmičenju.

Sportski pozdrav!

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

EdwinPol
Na sta spade Velez da mu ona masna glavurdina Fedje Guzica odlucuje o ovakvim stvarima. Toliko o korektnosti. Nek se i ova smijurija o satro prijateljstvu zavrsila. Bujrum na Kosevo.
5 18
PitarTutnjevac
Nista onda, u nedjelju poginut da se rodjeni isprate u Mostar sa porazom ne manjim od 3-4 razlike i po cijenu ispadanja od Dynama Bresta, a nakon toga od srca zelim rodjenima svu srecu u povratku u prvu federalnu. Hvala lijepo
4 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi