Kada će igrati Sarajevo i Velež? Danas ili sutra Takmičarska komisija donosi odluku

Domaći žele odgodu, gosti ne pristaju

Kada će igrati Sarajevo i Velež? Danas ili sutra Takmičarska komisija donosi odluku

A. Beganović

Derbi 5. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igrat će Sarajevo i Velež, no još uvijek se ne zna kada.

Da li u nedjelju kako je ranije planirano, ili pak neki drugi dan s obzirom da je FK Sarajevo zbog plasmana u 2. pretkolo Lige prvaka koje će se igrati u srijedu u Bjelorusiji zatražilo odgodu.

Iz redova aktuelnog bh. prvaka poslali su zahtjev Fudbalskom savezu BiH i Veležu za odgodu susreta 5. kola Premijer lige.

No, iz mostarskog kluba nisu pozitivno odgovorili na njihov zahtjev o čemu su ih i obavijestili pa je tako i Takmičarska komisija, koja će na kraju "presuditi" dovedena u neugodnu poziciju.

"Upravo sam poslao Sarajevu odgovor da nismo u mogućnosti odgoditi utakmicu. S obzirom na njihov i naš roster, da je njihov duplo širi i duplo kvalitetniji, odgodom utakmice u nedjelju morat ćemo se mi prilagođavati ritmu srijeda - subota - srijeda, sami sebi ćemo skočiti u grlo, na kraju mi nećemo moći iznijeti ono što će se očekivati od naše ekipe jer imam puno kraći roster od Sarajeva. Mi bismo izašli njima u suret da ne igraju ritam srijeda-subota-srijeda, onda bsmoi ga mi morali igrati", rekao je direktor Veleža Džemil Šoše za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svoje viđenje novnastale situacije dao je i predsjednik Takmičarske komisije, čija sjednica će biti održana tokom dana ili sutra u jutarnim satima.

"Malo sam zatečen odgovorom Veleža, dosad je praksa bila da se klubovima koji igraju evropska takmičenja izlazi u u susret. Sada imamo situaciju da se jedan klub ne slaže i da ćemo mi praktično morati presuditi. Ne znam, ne mogu prejudicirati kakva će odluka biti, sjednica će biti danas ili sutra u jutarnjim satima pa ćemo vidjeti kakvog su stava kolege iz Takmičarsle komisije", kratko je za SportSport.ba istakao Milorad Lale, prvi čovjek Takmičarske komisije Fudbalskog saveza BiH.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bakac
Pa normalno da nw treba odgoditi..mamu vam ****m samo gurate ove pitare i titulu ste im dali raspalu mladoat ne mogu uzeti ljudi prime u dvije tekme 11 golova(borca i tuzle)
14 22
Uranija
Ne može ova demagogija od strane pojedinaca nikad narušiti dobre odnose Sarajeva i Veleža.... dva najveća kluba u Bosni i Hercegovini, ma koliko god mitomani i ostali pričali i kmečali
18 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi