Marinović: Moramo dobro razmisliti na koji način ćemo igrati protiv Veleža

Sarajevo sutra dočekuje Rođene

Marinović: Moramo dobro razmisliti na koji način ćemo igrati protiv Veleža

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju na Koševu protiv Veleža utakmicu petog kola Premijer lige BiH.

Bordo tim je u srijedu igrau Velsu protiv Nomadsa prvo pretkolo Lige prvaka, te je slavio sa 2:0 i osigurao mjesto u drugom pretkolu. No, igrače Vinka Marinovića već sutra očekuje novi izazov, te derbi protiv Veleža.

Utakmica između Sarajeva i Veleža igra se sutra od 19 sati, a Marinović jse prvo osvrnuo na meč u Evropi, a zatim se dotakao i sutrašnje utakmice.

"Sigurno da smo imali jednu tešku utakmicu, ali mislim da smo se maksimalno kvalitetno pripremili i taktički odigrali i ono što smo u najavi znali jeste da igraju dosta specifičan fudbal s dosta duela i prekida gdje je teško igrati. Ipak, mi smo odigrali dosta dobro i kvalitetno i mislim da su igrači dali maksimum i ovom puta im čestitam", rekao je Marinović i nastavio.

"Očekuje nas taj meč protiv Veleža i ona dolazi odmah nakon ove u Evropi. Ono što je sigurno problem jeste što ćemo ostati bez neke pripreme za Evropu, nećemo imati nekog vremena za pripremu. Najbitnija nam je sada utakmica protiv Veleža, vidjet ćemo kakvo je stanje u ekipi, da se maksimalno pripremimo i vidimo na koji način ćemo odigrati meč. U ovom momentu ćemo imati sigurno utakmice gdje smo igrali sad u srijedu, pa onda nedjelja i opet srijeda i na osnovu toga još igramo u gostima gdje ima dosta napora tako da ćemo morati dosta dobro razmisliti na koji način ćemo igrati protiv Veleža".

Pred utakmicu protiv Veleža govorili su još Andrej Đokanović i Hrvoje Miličević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bila je jako teška utakmica, protivnik je bio čvrst i organizovan u odbrani. Uspjeli smo iskoristiti šanse do kojih smo teško dolazili. Velež? Idemo na pobjedu kao i uvijek. Igramo kod kuće, potrudit ćemo se i dati maksimum da osvojimo tri boda. Imamo širok roster igrača, ali bez obzira na to očekuje nas težak raspored, ali mi to moramo izdržati", jasan je bio Đokanović.

"Mislim da smo odigrali zrelu utakmicu u srijedu. Taktički dosta ozbiljno i disciplinovano, znali smo šta nas čeka, pratili smo ih i dobro analizirali i na kraju smo zasluženo pobijedili. Već nas sutra čeka novi meč, pa ponovo Evropa. Pokušat ćemo se pripremiti najbolje što je moguće i pokušati pobijediti. Pokušali smo se pripremiti sve vrijeme za taj ritam mečeva svaka tri dana i pokušat ćemo to iznijeti na najbolji način", rekao je Miličević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MSOZ101
Puno važnija utakmica je u srijedu u kojoj nema popravnog. U ovom prvenstvu ima veliku broj utakmica na kojima možemo nadoknaditi izgubljene bodove. Pružiti šansu akademcima, juniorima i igračima koji imaju slabu minutažu.
14 2
SarajevoFC
Pa yebo ga vise hvalospjevi, pobijedili amatere, najlaksi protivnik od mogucih. Onda red kuknjave, nacin na koji ce igrati protiv Veleza? Napadni, eto kako ces pa i izgubi ako treba.
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi