Šest fudbalera Željezničara pozitivno na koronavirus

Propuštaju gostovanje u Izrael

Šest fudbalera Željezničara pozitivno na koronavirus

Samir Mlaćo

Fudbaleri i stručni štab FK Željezničar obavili su PCR testiranje na COVID-19, a testovi su pokazali da je šest fudbalera pozitivno na COVID-19, te oni neće konkurisati za susret protiv Maccabija koji je na rasporedu u četvrtak.

Saopšteno su i imena, ali srećom isti se osjećaju dobro.

"Testirani su svi fudbaleri, stručni štab, te ostala delegacija FK Željezničar koja će putovati na susret prvog pretkola Evropske lige u kojem naš Željezničar gostuje kod Maccabija iz Haife. Nažalost, testovi su pokazali šest pozitivnih odgovora među igračima, a to su Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić. Svi fudbaleri se osjećaju dobro i već se nalaze u samoizolaciji", potvrdili su iz FK Željezničar.

FK Željezničar u Izrael putuje čarter letom sutra u 14 sati. Dolazak u hotel planiran je u večernjim satima, a Plavi će u srijedu obaviti zvanični trening na stadionu Sammy Ofer od 19 sati. Utakmica između Maccabi Haife i Željezničara igra se u četvrtak s početkom od 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

VictoriasFikret
Ovo potvrđuje sumnju da Željezničar igra Premijer ligu sa zaraženim igračima.
38 10
BHFanataic
Kakva steta, pogotovo za Dadu bez njega ce tesko Zeljo dole ista da uradi. Momcima brz oporavak.
35 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi