Trener Maccabija nije ni spomenuo Željezničar: "Ne smijemo se osramotiti"

Pressica uoči utakmice

Trener Maccabija nije ni spomenuo Željezničar: "Ne smijemo se osramotiti"

A. Čaušević

Trener Maccabija Haife, Barack Bachar, održao je redovnu press-konferenciju uoči utakmice prvog pretkola Lige prvaka protiv Željezničara.

Bachar nije previše govorio o Željezničaru, izraelski trener čak nije ni spomenuo bh. predstavnika osim da će cilj biti proći dalje i da se ne smije dozvoliti sramota.

"Radi se o eliminacionom meču, ima svoje 'za' i 'protiv', ne mogu se ispravljati greške, radi se kao u utakmicama u Kupu", kazao je Bachar.

"Želimo dati najbolje od sebe i ne osramotiti se. Veoma smo spremni za utakmicu. Toto kup je poslužio kao neka vrsta priprema, sada se radi o evropskom meču, pokušaji priprema su završeni", dodao je on.

"Neće biti podcjenjivanja, uči ćemo u utakmicu fokusirati i mislim da ćemo igrati dobro. Svjestan sam pritiska i očekivanja. Moj posao je da odradim posao i mislim da ću to uraditi."

I kapiten izraelskog tima, Neta Lavi koji je jučer proslavio 24. rođendan nije previše govorio o Plavim s Grbavice.

"Razočarani smo što nećemo igrati bez podrške naših navijača, oni su naša snaga i jako nam nedostaju", rekao je Lavi.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Mozzart Bet vam omogućava klađenje na ovaj meč. Maccabi je veliki favorit, a opkladu OSTAVITE OVDJE.

Bachar je riješio većinu dilema oko sutrašnje postave, samo su dvije nedoumice. Za pozicijie u veznom redu i krilo bore se četiri igrača Yannick Wildshot, Yuval Ashkenazi, Muhammad Abu Fani i Jordan Shua.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

sport1
Kad bi novinari citali svoje tekstove. Sami sebi trebaju biti najveci kritičari i cijeniti ono sto pisu... Po gore navedenom kapiten je istakao da mu je zao sto ce biti publike:-)) Sportski pozdrav
12 1
bistrik87
zeljo izraelska ravaku godinama vec
5 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi