Kiprani uništili snove Sarajevu
FOTO: Dynamo Brest

Bordo momci uzdignute glave

Kiprani uništili snove Sarajevu

Admin Čaušević

Fudbal je brutalan sport, prije svega s psihološkog aspekta. Nanesena nepravda itekako zna uticati na samopouzdanje i atmosferu u ekipi zbog čega igrači i stručni štab Sarajeva u narednom periodu trebaju pokazati karakter i snagu. 

Kratka je linija između života i smrti. Evropske utakmice su takve, posebice u slučaju eliminacionih mečeva kad se nema prava na grešku jer detalj odlučuje, posebice kada se susretnu dvije ekipe približnog kvaliteta kao što su Sarajevo i Dynamo Brest.

Deset loših minuta po pet na startu oba poluvremena skupo su koštale bh. šampiona. U tom periodu primljeni su i golovi, prvi put momci Vinka Marinovića su se uspješno oporavili od brzog nokauta. Pa i od drugog, ali ih je spriječila viša sila - sudije s Kipra.

Još dugo vremena će se navijačima Sarajeva vrtiti scena iz 54. minute kada Mersudin Ahmetović šalje loptu u mrežu, počinje da se raduje, a pomoćnik Nikos Egglezou mahao zastavicom te Loukas Sotiriou signalizao da je ofsajd. Usporeni snimci će pokazati da je gol kapitena Bordo tima bio potpuno regularan.

Uzimajući u obzir sva dešavanja Bordo momci se mogu osjećati kao moralni pobjednici. Pokazali su svoje vrijednosti, da imaju kvalitet, da znaju igrati fudbal. I ne može se reći da su ispali svojom krivicom jer nisu mogli utjecati na famozni i u fudbalu uvijek prisutni "faktor X", u ovom slučaju nezanje sudija s Kipra.

Bez ikakvog traženja alibija, činjenica je da su Sotiriou i njegovi pomoćnici svojim skandaloznim odlukama (u finišu meča je mogao biti dosuđen i penal za Sarajevo op.a.) uništili snove jednom timu i onemogučili ostvarenje historijskog uspjeha jer otkako se igra novi sistem kvalifikacija niti jedan bh. klub nije došao do trećeg pretkola Lige prvaka.

Ogromnih 780.000 eura

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Situacija iz Bresta treba i mora biti putokaz UEFA-i jer će u budućnosti neophodno biti uvođenje i VAR tehnologije u kvalifikacijama za Ligu prvaka gdje se vrti ogroman novac. Plasmanom u treće pretkolo Lige prvaka Sarajevo bi bilo bogatije za dodatnih 780.000 eura. Ogroman je to novac za bh. prilike.

Bordo taboru preostaje povratak u realnost, a to je Premijer liga BiH. Iako emotivno i fizički iscrpljeni fudbaleri bh. šampiona nemaju puno vremena za predah. Da sinoćnja dešavanja nisu ostavili traga na njih imat će priliku da pokažu već u ponedjeljak na gostovanju Radniku.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BatonDezitijat
kako su osvojili titulu tako su i ispali na kradju i prevaru !
7 35
VenamaHrabrih
Kad smo igrali protiv Velšana, delegiran sudija iz Sj. Irske (administrativno pripadaju istom dominionu, čak su im diplomatsko-konzularna predstavništva ista), poznat po tome što dopušta grub fudbal, a koji gaje velški ovco****. Onda delegiraju sudiju sa Kipra koji ima istoriju lošeg suđenja, kojeg su njegovi sugrađani htjeli da linčuju. Pa zar je bilo nešto drugo za očekivati. Njegov najveći krimen nije dosuđeni ofsajd i nedosuđeni penal, nego sjeckanje igre u zadnjih pola sata, gdje sve 50-50 situavije svirao u njihovu korist, zajedno sa svakim kontaktom. Šta reći na kraju? Ništa! Glavu gore, žar u očima i samo naprijed.
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi