Hrabro srce Slobode razbilo Široki!

Ubjedljiv trijumf na Tušnju

Hrabro srce Slobode razbilo Široki!

A. Čaušević, foto: E. Dindić

Sloboda je u 6. kolu Premijer lige BiH pobijedila Široki Brijeg sa ubjedljivih 3:0 i sasvim zasluženo upisala novu pobjedu, ukupno drugu u sezoni.

Izabranici Gradimira Crnogorca su od početka meča pokazali veliku želju za trijumfom, a s obzirom na viđeno može se zaključiti da je presudilo hrabro srce "crveno-crnih" momaka.

Prekinuta je i neugodna tradicija duga četiri godine, toliko je prošlo od posljednje pobjede Slobode nad Širokim Brijegom.

Meč za Slobodu je počeo odlično. Igrala se 5. minuta kad je bljesnuo Husejinović te prizemnim i preciznim udarcem postigao zaista lijep gol.

Široki je pokušao da preuzme inicijativu, ali su domaći igrali veoma odgovorno i disciplinovano. Jedan od ključnih detalja na meču desio se u 36. minuti.

U trominutnoj drami je bilo svega osim gola. Osmić je lobovao Zlomislića, ali je pri tome grubo fauliran pa je sudija Gigović isklučio golmana gostiju, u nastavku iz slobodnjaka je slabo šutirao.

Tomašević je u posljednjim minutama pokazao da se radi o odličnom igraču. Defanzivac Slobode se sjajno ubacio te preciznim i snažnim udarcem sa ivice kaznenog prosotora pogodio pod samu prečku za sigurnih 2:0 poslije prvog dijela.

Iako su imali igrača manje gosti iz Hercegovine su pokušali vratiti neizvjesnost u utakmicu na startu drugog dijela. Blizu gola su bili u 54. minuti kada je Golubović zaustavio opasan šut Pervana.

Sve dileme oko pobjednika su riješene u 73. minuti. Amar Beganović asistira Dženisu Beganoviću koji tako postiže svoj prvijenac u dresu Slobode.

Imali su Tuzlaci do kraja meča još nekoliko povoljnih situacija da zabiju i četvrti gol, ali rezultat se nije mijenjao. Sloboda je tako nanijela Širokom Brijegu prvi poraz.

FK Sloboda - NK Široki Brijeg 3:0 (Husejinović 5', Tomašević 45', Dž. Beganović 73')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Uzelac, Beganović, Husejinović, Beganović, Tomašević, Kurtalić, Predragović, Osmić, Maksimović

NK Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Obšivač, Čuljak, Ćorić, Jurilj, Jović, Marić, Radeljić, Begić, Pervan

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RamboIzzMostara
Da, da, sigurno je srce radilo...da nije interes saveza radio. Izgubili protiv Borca 2-0, Borac izgubio protiv Širokog 3-0, a Sloboda je uspjela nekako pobjediti Široki 3-0...ma hajte molim vas, pa ovakve šupljačke priče ne bi ni Komšić prosipao.
3 62
kaskada24
Legenda kaže da neki novinari i dalje pišu kako Široki igra najljepšu igru, dok s druge strane Slobodina djeca i dalje trpaju i trpaju... Čestitke Slobodi!!!
28 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi