U 11:00 sastanak, šta će reći iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske?
FOTO: Fudbalski savez BiH

Vraća li se publika na stadione?

U 11:00 sastanak, šta će reći iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske?

A. Beganović

Predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine juče su održali sastanak sa predstavnicima Ministarstva zdravlja Federacije BiH na kojem se razgovaralo o povratku publike na stadione.

Na sastanku su razmatrani razni modeli povratka publike na stadione, a na početku bi utakmicama moglo prisustvovati 10 posto od ukupnog kapaciteta stadiona, odnosno maksimalno 2000 gledalaca uz uslov da na jednoj tribini ne može biti više od 500 gledalaca.

Naravno, trenutno se radi samo o prijedlozima, a da bi se konkretnije moglo ući u realizaciju dogovora potrebno je da svoj pristanak dadnu iz kriznih štabova Federacije BiH i Republike Srpske.

Dakle, iz Federacije su dali zeleno svjetlo, a danas od 11:00 predstavnici FSBiH, Elmir Pilav (direktor sektora sa zsport), te Milorad Lale (predsjednik Takmičarske kosmije) obavit će razgovor i sa predstavnicima Instituta za javno zdravstvo RS.

U poslijepodnevnim satima biće poznat epilog razgovora, a ukoliko i iz Instituta za javno zdravstvo RS dadnu zeleno svjetlo onda će doći i do promjene COVID-19 protokola za održavanje utakmica.

Top Komentari

koki
Što ponestaje para od kazni od bakljada "navijača" pa ko vele hajde da pustimo....
4 0
Neddim1
Prekidajte prvenstvo dok je Borac prvi.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi