Mujezinović spektakularnim golom na Pecari srušio Široki i odveo FK Željezničar na vrh tabele

Trijumf tima sa Grbavice

Mujezinović spektakularnim golom na Pecari srušio Široki i odveo FK Željezničar na vrh tabele

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Željezničar je u derbi susretu 7. kola Premijer lige BiH pobijedio kao gost na Pecari ekipu Širokog Brijega sa 0:1.

Domaći tim je bio konkretniji u prvom poluvremenu. Nismo mogli previše uživati u lijepom fudbalu, pokušaja je bilo, ali velikih šansi nismo vidjeli.

Široki je često bio pred golom Željezničara. Ipak, nije bilo konkretne završnice, pa je odbrana gostiju bez većih problema otklanjala opasnost.

Sa druge strane Željezničar je imao dobar pokušaj preko Blaževića. Nakon kornera fudbaler tima sa Grbavice šutira glavom, lopta odlazi pored gola.

Ostalo je 0:0 do kraja prvog poluvremena i oba tima su poprilično razočarala.

Ipak, u nastavku smo vidjeli dosta uzbuđenja. Amar Osim je uveo Ivana Lendrića umjesto indisponiranog Juričića, a Lendrić u 62. minuti ima veliku šansu da dođe do gola.

Obšivač je srušio Mujezinovića u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Lendrić preuzima odgovornost. Međutim, Miškić mu sjajno brani i ostaje 0:0.

Međutim, u 72. minuti Željezničar dolazi do pogotka. Spektakularan gol postiže Mustafa Mujezinović za prednost od 0:1. Ovo je fudbaleru Plavih sa Grbavice peti gol sezone.

Krenuo je naravno Široki odmah prema golu Željezničara. Pervan u 75. minuti gađa iz slobodnjaka, neuspješno, a tri minute kasnije Jović kasni nakon ubačaja iz kornera.

Uzaludni su bili napadi širokog do kraja. Željezničar je sačuvao prednost do kraja i ostalo je 0:1, pa je sarajevski tim ponovo preuzeo vrh tabele u Premijer ligi.

Premijer liga BiH, 7. kolo:

Široki Brijeg - Željezničar 0:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg: Miškić, Cipetić, Obšivać, Ćorić, Jurilj, Marić, Stanić, Begić, Matić, Ikić, Pervan.

Željezničar: Fejzić, Stevanović, Hajdarević, Kosorić, Miletić, Mujezinović, Juričić, Štilić, Sadiković, Blažević, Šehić.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaskada24
Udjoh da čestitam Želji na pobjedi protiv Makabija, kad ono pobijedili jadni Široki... Izađoh!
6 67
TTV.KenyTB
JAO PITARI HAHAHAHAHHHA
28 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi