Rođeni nisu dopustili još jedno iznenađenje: Velež slavio u Doboj Kaknju

Trijumf mostarskog kluba

Rođeni nisu dopustili još jedno iznenađenje: Velež slavio u Doboj Kaknju

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Velež je u 8.  kolu Premijer lige BiH savladao Mladost u Doboj Kaknju rezultatom 1:2.

Rođeni su u ovaj meč ušli pod imperativom pobjede nakon što su iznenađujuće poraženi u prošlom kolu kod fenjeraša Olimpika. Na kraju su do nje uz malo muke i došli.

Ofanzivno su oba tima ušla u ovaj meč, a već u trećoj minuti domaći su umalo poveli. Alić dobro pronazali Nedima Hadžića, a ovaj sa tri metra ne pogađa mrežu gostiju.

Rođeni uzvraćaju u šestoj minuti. Radović sjajno šutira iz slobodnjaka, ali njegov udarac zaustavlja prečka.

Alić potom uzvraća iz slobodnjaka za domaće. Neprecizan je u 15. minuti, a odmah u narednoj akciji Velež je u šansi preko Mulića, no ni on nije precizan.

Novu dobru šansu Velež ima u 30. minuti. Ponovo Radović iz slobodnjaka dobro šutira, ovog puta mu Bukvić brani.

Ipak, u 37. minuti su gosti poveli. Udarac Zeljkovića rukom u kaznenom prostoru zaustavlja Žulj, Peljto pokazuje na bijelu tačku sa koje je pogodio Fejsal Mulić za 0:1.

Do kraja prvog poluvremen još jedna dobra šansa za domaće. Hiroš je u šansi, Bihorac u posljednji čas spašava i na odmor se odlazi vodstvom gostuju od 0:1.

Mladost je u nastavak krenula ofanzivno. Ostavljali su dovoljno prostora gostima za kontre, pa su tako Rođeni imali nekoliko prijetnji. Bukvić brani udarac Vehabovića u 53. minuti, a zatim je Ćivić neprecizan.

U 61. minuti velika šansa za goste. Radovac izbacuje dvojicu domaćih igrača lažnjakom, šutira, Bukvić sjajno brani. Već u narednom napadu Mladost ima veliku šansu, ali prečka zaustavlja udarac Vazde.

Ipak, domaći do izjednačenja uspijevaju doći u 63. minuti meča. Nikolić zabija uz pomoć jednog igrača gostiju i poravnava rezultat na 1:1.

Potom je tim Feđe Dudića krenuo po pobjedu. Prvi je prijetio Cvijanović, zatim dva puta Zeljković, ali mu Bukvić sjajno brani. Isti igrač je u 71. minuti ima sjajan prodor. Ipak, nije bilo završnog udarca, da bi Bukvić skinuo i šut Vehabovića u 77. minuti.

Međutim, Velež već minut kasnije dolazi do gola. Mulić pogađa prečku, lopta de odbija do Radovca koji zabija za 1:2.

Do kraja Mladost nije uspjela da dođe do boda. Iako je Nikolić u finišu meča imao sjajnu šansu, Bobić je spasio stvar, Velež je sačuvao vodstvo i došao je do važna tri boda.

Premijer liga BiH, 8. kolo:

Mladost - Velež 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Vazda, Hadžić, Hiroš, Ćerimagić, Biber, Lalić, Dedić, Nikolić.

FK Velež: Bobić, Radović, Bihorac, Zeljković, Pršeš, Cvijanović, Ferrerya, Vehabović, Cheshmedjiev, Radovac, Mulić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zenicanin
E cuj naslova nisu dopustili jos jedno iznenadjenje. Reko bi Velez je Sarajevo ?
5 38
Dena33
Bravo Rodjeni. Bravo Fedja. Arena tv mrš
26 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi