Amar Osim je imao dugo izlaganje nakon Krupe: Šta je 'problem' Plavih?

Trener Željezničara sasvim jasan

Amar Osim je imao dugo izlaganje nakon Krupe: Šta je 'problem' Plavih?

M. Šljivak

Željezničar je večeras na Grbavici poražen od Krupe sa 0:1.

Nakon utakmice poprilično dugo izlaganje imao trener Željezničara Amar Osim.

"Imali su sreću da zabiju gol iz prvog prelaska centra. To je bio gol koji se može izbjeći. Nakon toga ono malo šansi što smo imali smo izgubili jer su imali rampu nazad. Nismo se najbolje snašli, blago rečeno. Premalo šansi za nešto ovako protiv ekipe koja je spremna da pogine. Na tome im treba kapu skinuti", rekao je Osim i nastavio je:

"Većina igrača igra dugo zajedno. Kada potrefiš da protiv sebe imaš neraspoloženu ekipu i kad ti pomogne malo situacija, jedan gol promijeni dosta toga. Da smo dali gol bilo kada njima bi sigurno moral pao. Ista utakmica kao protiv Mladosti, ali oni su čvršći od njih. Teže ih je probiti, zato manje žalim nego za bodovima protiv Mladosti."

Problem protiv defanzivnih ekipa je popriličan problem za Željezničar.

"Imamo problem sa ekipama koje se bore. Da bi dobio ekipu koja se bori, onda se moraš barem toliko boriti. Ako imaš kvalitet onda se vidi razlika. U nas nije ekipa dizajnirana za borbu. Naravno da nam više pašu ekipe koje igraju, imaš više mogućnosti da nešto napraviš. Moramo neko rješenje naći definitivno. Ovakav poklon gol ne može se pokloniti ekipi koja ima nekakav plan. Čestitam im treći put. Mogli smo imati malo više bodova nego što imamo i mogli smo biti malo više gore. Nije liga ko prije 20 godina kada si samo mogao pobijediti kući. Mi smo već gubili od slabijih ekipa, ali puno je važnije od toga koliko ćemo moći naći rješenje da igramo protiv ovakvih protivnika. Nismo u nekom sjajnom ritmu. Mladost i Krupa su dali golove iz ničega. Ono nije nikakav šut, ali desi se greška i to na 0:0. Mi smo krivi što smo napravili faul i što smo primili na kraju gol kada znaš da igraš protvi bunkera. Za sada nemamo rješenje, trudit ćemo se da ga nađemo. Ne možeš primiti bezveze gol i reći nema veze jedan je gol. Nije to da vodiš 3:0 i onda primiš gol, pa zabiješ još dva. Mi smo krivi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zakazali su večeras gotovo svi igrači Plavih.

"Nije bilo puno igrača koji su bili normalni. Igrali su ispod svog nivoa. Imaš dva-tri-četiri igrača koji bi trebali biti u stanju nešto riješiti, ne možeš očekivati da štoper riješi utakmicu. Njima niko mogao a reći. Imali su novog trenera, mogli su izgubiti 6:0, šta god da su večeras dobili niko im mogao prigovoriti. Imamo probleme koje nisu znali riješiti. Da li je motivacija jedini faktor koji utječe na nečiju igru, ne vjerujem. Ne vjerujem da neko nije bio motiviran. Puno faktora utiče na nečiju performansu."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Volimo te Zeljooooo.... Nek crknu pifkice pitarske.... Corona sampioni ahahahhahaa
5 41
hzsg
Amare, j e b e š nogomet, nego reci ti nama dokle je ona tužba protiv Željane, u kojoj je fazi, kad se ocekuje realizacja i naplata. Živo nas interesuje.
37 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi