Marinović: Svi znamo koji je značaj ove utakmice, a sastav neću otkriti jer to nikada ne radim

Trener Sarajeva pred Budućnost

Marinović: Svi znamo koji je značaj ove utakmice, a sastav neću otkriti jer to nikada ne radim

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva sutra igraju u Zenici protiv Budućnosti iz Podgorice utakmicu trećeg pretkola Evropske lige.

Bordo tim je favorit u ovom okršaju, ali sigurno je da će izabranici Vinka Marinovića oprezno ući u meč jer je Budućnost u drugom pretkolu sve iznenadila pobjedom u gostima protiv Astane.

Pred sutrašnju utakmicu danas je održana press konferencija bh. prvaka na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener Sarajeva, Vinko Marinović.

"Što se tiče sutrašnje utakmice naravno da je utakmica od jednog značaja kako za nas tako i za Budućnost, pogotovo u ovoj vrsti takmičenja kada se igra samo jedna utakmica tako da će nam sutra trebati jedna maksimalna koncentracija na utakmici i obično te utakmice odlučuju neki sitni detalji, ali siguran sam da ćemo moji momci to dobro odraditi i imam maksimalno povjerenje u njih", rekao je Marinović.

Prvo pitanje za Marinovića bilo je da li su dobro skautirali protivnika, te prema njegovom mišljenju u kojem rangu bi Budućnost bila da se takmiči u Premijer ligi BiH.

"Naravno da smo skautirali Budućnost i mislim da ovakve utakmice kada se igraju onda obje ekipe daju maksimum jer je zaista velika važnost utakmice. Budućnost je jedna iskusna ekipa koja zna da igra i mislim da ove utakmice koje smo skautirali mogu reći da su odigrali dobro i kvalitetno i namučili su dobro Ludogorets, dok su s Astanom također bili dobri i pobijedili ekipu koja je gotovo stalno učesnik evropskih takmičenja. Imaju iskustvo, znaju da igraju i naravno da smo mi to skautirali i nadam se da ćemo sutra da neutrališemo te njihove dobre strane i pokušati ćemo iskoristiti njihove loše strane. Teško je uporediti bh. ligu s crnogorskom pogotovo kada se sada igra jedna utakmica", dodao je trener Sarajeva.

Marinović se osvrnuo i na igrački kadar pred sutrašnji meč.

"Koja će postava biti to ćemo mi odlučiti i nikada nisam otkrivao sastav prije utakmice. Što se tiče kadrovskih problema ne možemo računati na Miličevića koji nije spreman, tu je Mustendanagić koji ima suspenziju i također ne možemo računati na Jukića. Ostali igrači su spremni za utakmicu".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Osvrnuo se na kraju na činjenicu da meč igraju u Zenici, a ne na svom terenu u Sarajevu.

"Sigurno da je hendikep jer je Koševo naš stadion i tu se najbolje osjećamo", zaključio je Marinović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samoLagano
Dobro nam dosli u Zenicu zao mi je sto ne igrate na kosevu ali sta je tu je dobro nam dosli i da prodjete u play off akoBogda
21 0
BlueBoys
Sretno kone! :D
18 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi