Vinko Marinović naknadno saznao ime rivala i poručio: Šansa generacije!

Održana press konferencija

Vinko Marinović naknadno saznao ime rivala i poručio: Šansa generacije!

E. Škorić

FK Sarajevo je večeras odigrao meč 3. pretkola Evropske lige protiv Budućnosti iz Podgorice.

Nakon odigranog meča u Zenici, održana je i zvanična press konferencija na kojoj su glavni riječ imali treneri dva rivala.

"Čestitam igračima, svim ljudima u stručnom štabu, medicinskom osoblju i svima onima koji su doprinijeli da prođemo u završnicu. Napravili smo veliku stvar", rekao je Marinović na otvaranju press konferencije:

"Sigurno da kada igrate jednu utakmicu, ogroman je ulog za obje ekipe. Mi jesmo dobro otvorili utakmicu nakon čega smo ušli u nervozu, te smo dozvolili Budućnosti da preuzme posjed iako smo kod 1:0 imali dvije šanse za gol. Došao je gol u 44. minuti nakon čega 20 minuta u nastavku nismo igrali kako treba. Poslije gola Fanima smo došli do onoga što smo trebali biti cijelu utakmicu, čak i sa igračem manje smo bili konkretniji i imali smo dvije šanse da damo gol. Nismo trebali ući u nervozni period sa ekipom Budućnosti".

Saznao je u međuvremenu da će Celtic biti rival njegovoj ekipi u play-offu Evropske lige 1. oktobra.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Sad sam tek saznao da je Celtic naš protivnik, nisam razmišljao o tome. Pogledat ćemo utakmicu i pokušat ćemo maksimalno da se spremimo za tu utakmicu, jedan je susret i sve je moguće".

"Celtic je ekipa koja ima ime i prezime i to se mora maksimalno poštovati. Ovo je šansa generacije, šta će biti, teško je reći. Spremićemo se maksimalno, imamo vremena da spustimo emocije i da se što bolje pripremimo za taj susret, te da analiziramo protivnika", zaključio je strateg Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

pjanke.sa
Vinko, morate rasteretiti ekipu, dovoljan je pritisak medija i navijaca za motivaciju. Morate ukljuciti i iskusnije psihologe za utakmicu protiv Celtica. Iskoristite ovu sansu organizujte najbolji tim da igrace u ovih 7 dana psihicki pripremi. Celtic nije bauk! Naprijed moje Sarajvoooooooo
26 2
Rajvosa2019
Vazno je da smo prosli , moglo je bolje to stoji / protiv Celtica sebi takve stvari nesmjemo dozvoliti
15 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi