Sarajevo u vječitom derbiju ima priliku srušiti rekord Zrinjskog

Sarajevo u vječitom derbiju ima priliku srušiti rekord Zrinjskog

Adnan Beganović

Aktuelni prvak naše zemlje, Sarajevo, nastavio je sa dobrim igrama. Večeras su izabranici Vinka Marinovića na Koševu savladali Široki Brijeg, te su tako u 10 odigranih utakmica osvojili 26 bodova.

Iako je odigravanje ovog meča bilo pod znakom pitanja s obzirom da je Široki zbog "ulaska" korona virusa u klub, na Koševo stigao sa samo 13 igrača, Bordo tim ništa nije prepustio slučaju. Ozbiljno su Rahmanović i društvo ušli u meč, tokom svih 90 minuta imali su utakmicu pod kontrolom i na kraju su zasluženo slavili.

Kako bi kompletirali prvi dio prvenstva, odnosno prvu trećinu, aktuelni prvaci moraju odigrati još vječiti derbi. A, upravo u ovom meču jurit će ova generacija još jedan rekord.

Ukoliko bi Sarajevo slavilo postalo bi ekipa sa najviše osvojenih bodova u prvoj trećini sezone otkako su Premijer ligi igra 12 klubova, a to je od sezone 2016/2017.

Rekord po broju osvojenih bodova nakon prve trećine prvenstva drži Zrinjski, koji je u sezoni 2017/2018 osvojio 28 bodova. Imali su Plemići tada učinak od devet pobjeda, jednog remija i jednog poraza.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim toga, Sarajevo će u slučaju trijumfa ili remija u vječitom derbiju upravo uz gradskog rivala postati jedina ekipa koja nakon prve trećine prvenstva nije osjetila šta znači teren napuštati pognute glave.

Dakle, očekuje nas 4. novembra jako zanimljiv vječiti derbi u kojem Sarajevo ima priliku srušiti neke rekorde, dok pak s druge strane Željezničar ima priliku zaustaviti niz Bordo tima.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hakkinen
Uski brijeg neka kaže ko je UBIO VEDRANA PULJIĆA Majku li vam lopovsku
14 6
amkeeeec
Rusimo sve redom vec dvije godine, a tako cemo i nastavit Beganovicu. Vi slavite derbije, mi duple, halal vam bilo ....
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti