Marinović na šest stepenica od nemogućeg

Hoće li uspjeti?

Marinović na šest stepenica od nemogućeg

A. Čaušević

Vinko Marinović na klupi Sarajeva zna samo za uspjehe, kako u domaćim tako i evropskim takmičenjima jer plasman u play-off Europa lige je sve osim neuspjeha.

Obzirom na izjednačenost Premijer liga BiH slovi za takmičenje u kojoj se čini nemogućim izdržati cijelu godinu bez poraza, međutim Marinović je na pravom putu nemoguće učini mogućim.

Naime, Sarajevo je posljednji put u domaćim takmičenjima izgubilo 30. novembra kada je na stadionu Asim Ferhatović Hase s 1:3 slavio Željezničar.

To znači da se Marinović nalazi na šest stepenica da ekipu Sarajeva odvede do niza od 365 dana bez poraza u Premijer ligi. Od toga uspjeha dijele ga uslovno rečeno tri lagane i tri teške utakmice.

Naime, Sarajevo u naredna dva kola dočekuje Krupu i Mladost, a niz od četiri uzastopna domaća meča računajući i sinoćnji sa Širokim Brijegom (2:0) će biti okončan 4. novembra kada na popularno Koševo stiže Željezničar. 

Zatim slijedi gostovanje Tuzla Cityju 7. ili 8. novembra, onda će dvostruski šampion BiH dočekati Olimpik, a posljednja prepreka mogao bi biti Velež na stadionu Rođeni 28. ili 29. novembra.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Marinović je Bordo tim u ligaškim mečevima vodio 13 puta uz i više nego odličan učinak od čak 11 pobjeda i samo dva remija.

Niz Sarajeva bez poraza u Premijer ligi počeo je početkom decembra prošle godine gostovanjem kod Zvijezde 09 kada je bilo 1:1. Tada je Bordo tim predvodio Dženis Ćosić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Plavi21
Hahahaha ha čuj 365 dana bez poraza, a nije nije se igralo 4,5 mjeseci.. Hahahahahahabahah
7 14
enko
Moj arnele ,ocito ne pratis dobro premijel ligu,sarajevo ne vjeruje svojim mladim igracima iz akademije a kamoli iz nekog klyba premijer lige.nebi ni o cipeticu,iako je kvalitetan,govorili tako da nije igrao za repku.ima kvalitete u nasoj ligi,mozda ne za repku ali za sarajevo da
0 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi