Sky Sports: Od 2022. godine kreće evropska Premier liga, obezbijeđeno šest milijardi dolara!

FIFA protiv UEFA-e

Sky Sports: Od 2022. godine kreće evropska Premier liga, obezbijeđeno šest milijardi dolara! · Udarna vijest

E. Škorić

Sky Sports je objavio kako će od 2022. godine krenuti novi projekat u kojem aktivno učestvuje FIFA.

Formiranje evropske Premier lige je navodno u završnoj fazi i sve bi uskoro trebalo da bude predstavjeno nogometnoj i sportskoj javnosti. UEFA je ignorisana, FIFA sama stoji iza revolucionarnog projekta.

U ovoj elitnoj ligi nastupat će neki najveći evropski timovi, a za takmičenje će biti obezbijeđeno šest milijardi dolara za sami početak.

FIFA na ovaj način želi da smanji utjecaj UEFA-e na svjetski nogomet, te da joj na taj način umanji i financijski potencijal, a još uvijek nije poznato da li stvaranje evropske Premier lige znači i definitivan kraj popularne Lige prvaka.

Inače, u Premier ligi bi trebalo da učestvuje 16 ili 18 klubova koji bi igrali u ligaškom sistemu, a osam najboljih nastupalo bi u play-offu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid, Barcelona, Bayern, Juventus, PSG, Atletico, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Tottenham i Arsenal su neki od učesnika. 

Promo

Top Komentari

smuhamed622
Odron, ako se ovo desi prestajem pratit fudbal
29 6
mc99
Fuj
13 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi