Khabib isprozivao predsjednika Francuske, a sada je dobio žestok odgovor i to iz Rusije

Dagestanac u centru pažnje

Khabib isprozivao predsjednika Francuske, a sada je dobio žestok odgovor i to iz Rusije

E. Čaušević

Khabib Nurmagomedov izazvao je dosta pažnje zbog komentara na račun predsjednika Francuske, Emmanuela Macrona.

Nakon terorističkih napada u Nici francuski predsjednik se oglasio i poručio je da islamskom radikalizmu treba stati u kraj. No, sve te izjave su naljutile Khabiba koji je itekako posvećen vjeri i odlučio je da odgovori.

"Neka Uzvišeni unakazi lice ovog stvorenja i svih njegovih sljedbenika, koji pod sloganom slobode govora vrijeđaju osjećaje više od jedne i po milijarde muslimanskih vjernika. Neka ih Uzvišeni ponizi u ovom i u budućem životu. Allah je brz u svojim djelima i vidjet ćete", piše u objavi Khabiba i nastavlja se:

"Mi smo muslimani, volimo svog poslanika Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem, više nego svoje majke, očeve, djecu, supruge i sve druge ljude bliske srcu. Vjerujte mi, ove provokacije će im se vratiti jer na kraju bogobojazni pobjeđuju", poručio je Khabib.

Međutim, danas je stigao i prvi odgovor Dagestancu i to iz Rusije. Na ovu temu oglasila se bivša ruska predsjednička kandidatkinja Ksenija Sobčak. Ona je kritikovala Khabiba zbog fotografije Macrona koju je objavio, te njegove izjave na račun francuskog predsjednika.

"Khabib, ti si heroj za mnoge mlade ljude u Rusiji koji se prema tebi ponašaju kao prema uzoru. Nedavno si učinio da mnogi Rusi budu ponosni na svoju zemlju zbog tvoje pobjede. Poštujem tvoju posvećenost vjeri, imate pravo vjerovati i voljeti koga god želite. Ali, ne mislite li da bi se vaši nedavni komentari upućeni francuskom predsjedniku mogli protumačiti kao poticanje na nasilje nad Macronom? On nikada nije govorio protiv muslimana, on je samo osudio islamski radikalizam i teroriste koji su počinili ubojstva, a to se u Kur'anu smatra dubokim grijesima. Zar ne? Pitam se je li moguće izraziti svoje mišljenje na manje agresivan i prijateljski način. Svi smo ljudi bez obzira na svoju vjeru i kulturu. Nije li moguće živjeti u miru bez obzira na naša uvjerenja i vjeru?", napisala je Sobčak.

Promo

Top Komentari

bLUES
To je kada silovatelj koza iz pm. tačnije sela bez struje i vode postane poznat pa pokusava da drzi moralne pridike prijeteci ni manje ni vise nego jednom predsjedniku Francuske, njegov izgled, bolesna zaostala faca i stavovi dovoljno govore o njemu, zabraniti mu ulazak na tlo Evrope !
14 62
arijan10
Svaka joj je na mjestu, jako dobar komentar!
13 25

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi