Osim: Forma se uopšte ne mora pokazati kao odlučujući faktor i to je historija pokazala

Trener Plavih pred gradski derbi

Osim: Forma se uopšte ne mora pokazati kao odlučujući faktor i to je historija pokazala

Endin Čaušević

Fudbaleri Željezničara sutra igraju na Koševu protiv gradskog rivala Sarajeva zaostali meč devetog kola Premijer lige BiH.

Plavi su trenutno drugoplasirani i imaju četiri boda manje od lidera Sarajeva koji je u sjajnoj formi u posljednje vrijeme.

Pred ovu utakmicu govorio je i trener kluba s Grbavice, Amar Osim, koji je imao šta da kaže pred sutrašnji gradski derbi starih rivala.

"Utakmica koja puno toga može nama pokazati i u ovom trenutku ja to tako gledam u odnosu na to kakvi smo mi stvarno jer igramo protiv ekipe koja najbolju formu pokazala i koja je najbolja vjerovatno u ovom trenutku kada se svi faktori uzmu u obzir u BiH".

"Protiv takve ekipe na njihovom stadionu, bez obzira što je bez publike, ali je drugačiji stadion i teren na kojem su oni navikli igrat i to će biti pravi test za nas. Jednostavno nama će ta utakmica kako god da završi dati nekakvu pravilnu sliku o nama samima i mi ćemo znati kako se ponašati nakon te utakmice".

Osim se osvrnuo i na zgusnut raspored Plavih koji imaju u posljednje vrijeme.

"Ne treba biti puno pametan da vidiš da je lakše utakmice odigrati kada imaš pet dana odmora, a mi imamo četiri, a prije toga ima imaš još pet, a mi imamo minus tri, minus četiri. Znači, tehnički je lakše igrati dvije utakmice u deset dana nego tri kao što mi igramo, logično. S druge strane mi smo imali nekakve utakmice koje su bile napete i nezgodnih protivnika i to vidim kako nekakvu sreću za nas bez obzira što smo se fizički istrošili i što će nam faliti snage. Ali, ovo je specifična utakmica u kojoj će svako ko imalo ima išta u sebi naći to nešto u sebi i izvući i dati sve što može. Ali, da je idealna priprema nama igrati šestu utakmicu u 17 dana nije pogotovo za naše klubove koji nemaju takve rostere i igrače koji su navikli da igraju tako često. U prilično dobrom raspoloženju dočekujemo derbi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je istina da je derbi utakmica u kojoj nema mnogo pravila?

"Taktika ne, ali kvalitet često ne mora doći do izražaja ako je na nečijoj strani, forma ne mora uopšte se pokazati kao odlučujući faktor. To je tako i to je historija pokazala. Puno nekih faktora ulazi u igru i oni poremete te neke 'logične' faktore i tako je to uvijek bilo. Stanje na tabeli ne mora ništa da znači u ovakvim mečevima i historija je to pokazala.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

frkt
Gazi ih Amare, po tri boda opet na lavoru!
16 19
SonPen1946
Pvpa kod amava , stvah kmeee
18 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi