Crnogorac: Dušebrižnici su uvijek tu kada odigramo lošije, kada nas ide dobro nigdje ih nema

Crnogorac: Dušebrižnici su uvijek tu kada odigramo lošije, kada nas ide dobro nigdje ih nema · Intervju

Adnan Beganović

Iza nas je četrnaest odigranih kola u Premijer ligi, a tuzlanska Sloboda nalazi se na osmom mjestu tabele sa 17 osvojenih bodova.

Izabranici Gradimira Crnogorca upisali su pet pobjeda, sedam poraza i dva remija. Učinak je to koji bi sasvim sigurno uoči sezone potpisali u tuzlanskom klubu.

Sedamnaest osvojenih bodova u 14 utakmica. Da li ste zadovoljni gospodine Crnogorac?

"Moramo biti realni, svi znate da smo u procesu jedne stabilizacije kluba koja podrazumjeva i što više oslanjanja na vlastiti omladinski pogon. Znamo šta nam je bio cilj i mislim da smo na dobrom putu da ga ostvarimo. Držimo se plana, svi u klubu, i mogu reći da sam zadovoljan s igrama i osvojenim bodovima. Dobro, bilo je utakmica gdje smo podbacili, recimo Velež i sada Mladost, ali ne mogu da momcima zamjerim".

Nekako se stiče dojam da ste bili otpisani prije početka sezone. Predviđala vam se borba za goli premijerligaški život, pa čak i selidba u niži rang.

"Istina, svi su nas, pa čak i oni koji godinama prate Slobodu, vidjeli u borbi za premijerligaški status. Karakteristično je to za Tuzlu, no i njih smo našim igrama 'razoružali'. Pojave se ti dušebrižnici kada odigramo slabije, upućuju otrovne strelice, a kada igramo dobro nigdje ih nema. Dugo sam u fudbalu, pa mogu osjetiti te vibracije. Međutim, moram ih razočarati. Ide sve po planu, daleko smo od borbe za ostanak u društvu najboljih i dok sam šef na ove momke neću dati jer radi se o karakternoj grupi igrača kojoj je interes Slobode od najvećeg značaja".

Nekako se čini kao da ste malo razočarani?

"Ne bih rekao da sam razočaran, nego mi kao čovjeku koji živi Slobodu neke stvari nikako ne mogu biti jasne. Umjesto da smo svi dušom i srcem uz ovu ekipu, čini mi se da pojedinici samo čekaju lošiju partiju pa da se pojave sa svojim pričama i komentarima".

Mnogo mladih igrača dobija priliku. Da li je to zapravo zbog okolnosti ili pak i u budućnosti možemo očekivati takvu politiku kluba.

"Ma ne, nikako radi ovih okolnosti. Sloboda je klub koja je uvijek imala dobru školu, mnogo je igrača poniklih u Slobodi koji su ostvarili dobre karijere. Mi se moramo oslanjati na vlastiti kadar. Moramo i radi finansijske situacije, a ukoliko ne budemo pružali priliku našim talentovanim igračima, sasvim sigurno ih sutra nećemo moći ni prodati. Recimo, meni je srce puno kada na terenu u dresu Slobode vidim veliki broj igrača poniklih u klubu i mlađih od 21 godinu. Sad smo u Kaknju imali u jednom periodu devet igrača mlađih od 21 godinu na terenu."

Bilo je u dosadašnjih 14 kola sjajnih izdanja vaših izabranika, ali i loših partija. Možete li izdvojiti utakmice koje biste rado zaboravili i one koje će vam ostati u sjećanju?

"U pravu ste, bilo je dobrih, ali i loših partija. Međutim, mislim da je to u ovom procesu sasvim normalno. Utakmice protiv Veleža i Mladosti bih zaboravio, tu smo odigrali ispod nivoa, dok je recimo domaći susret sa Širokim Brijegom zapravo ono čemu težimo. Agresivno od prve minute, sa presingom i mnogo borbenosti i odgovornosti. Volio bih da možemo takve igre ponavljati u kontinuitetu i tome ćemo težiti."

Vaša ocjena dosadašnjeg dijela sezone?

"Rekao bih očekivano. Znalo se otprilike koje će se ekipe boriti za sami vrh, a koje za ostanak u eliti. Možda je Tuzla City sa igračkim kadrom koji ima i dobrom finasijskom situacijom u klubu mogla više. Ostalo je otprilike prema očekivanjima. Mislim da se u ligi igra dobar fudbal, nedostaju navijači. Smatram da bi utakmice s publikom bile još kvalitetnije jer znamo svi da su navijači ti koji iz igrača izvlače maksimum".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju, komentar na sjajne rezultate omladinskih selekcija Slobode.

"Šta da kažem osim da čestitam trenerima i mladim igračima. Pratim sve utakmice naših selekcija i zapravo ovi rezultati govore da je put kojem smo se okrenuli, a to je forsiranje mladih i talentovanih igrača iz našeg pogona, jedini ispravan."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Klosari ti vode klub a igračima ste dužni 3 plate. Sto izmišljas neprijatelje, to ti naredili
6 10
user1585252255
Uvijek i zauvijek .. SLOBODA !!
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi