Alić i Hadžić za pobjedu Mladosti protiv Slobode

Domaći slavili sa 2:0

Alić i Hadžić za pobjedu Mladosti protiv Slobode

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Fudbaleri Mladosti danas su na svom terenu pobijedili Slobodu sa 2:0 u meču 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mladost je od prve minute krenula dosta ofanzivno u meč i bilo je jasno da žele da tri boda ostanu u Doboju kod Kaknja. Prvu veliku šansu vidjeli smo već u drugoj minuti kada je Golubović pogriješio, ali Dedić nije uspio da postigne pogodak.

Već u narednom napadu ponovo prijeti Mladost. Lijep dupli pas odigrali su Dedić i Hadžić, ali Dedić je ponovo neprecizan. Tri minute kasnije pokušao je i Hadžić, no ni ovaj put nije bilo promjene rezultata.

Međutim, Mladost je u devetoj minuti uspjela da povede sa 1:0. Na nekih 20-tak metara sviran je slobodan udarac za domaće, a fantastičan pogodak postigao je Alić za 1:0.

Alić je ponovo u 17. minuti zaprijetio iz slobodnjaka, a ovaj put Golubović uz dosta muke brani. Prvu šansu na meču Sloboda je imala tri minute kasnije kada je pokušao Mujagić, no Bukvić je siguran.

U 30. minuti odličan prodor Hiroša koji je ubacio za Dedića, ali igrač Mladosti ni ovaj put ne pogađa. Do kraja prvog dijela nije bilo ozbiljnijih prilika, te je Mladost na odmor otišla sa zasluženim vodstvom.

Mladost je u nastavku meča bila ponovo dosta bolja. To se domaćem timu isplatilo u 57. minuti kada su poveli sa 2:0. Dedić šutira iskosa, Golubović to brani, lopta se odbija do Hadžića koji nekako loptu ubacuje u mrežu za 2:0 svog tima i ispostavilo se da je to konačan rezultat ove utakmice.

Do kraja utakmice obje ekipe su imale po nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao. Mladost je sada deveta sa 16 bodova i ima samo bod manje od Slobode koja je na osmoj poziciji.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Mladost - Sloboda (Alić 9', Hadžić 57')

Mladost: Bukvić, Alić, Žulj, Hadžić, Hiroš, Lalić, Dedić, Dejanović, Mahmić, Nikolić, Begić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Tomašević, Kurtalić, Osmić, Pezer, Mujagić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tas14
Nedim Hadžić je perfektan za tim poput Slobode/Tuzla citya ali Sarajevu treba jedan drugi Hadžić. Irfan Hadžić iz Turske!
3 2
Hulk
Tu su negdje
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi