Ništa od ostanka: Messijev otac već počeo razgovore s novim klubom

Nije se predomislio

Ništa od ostanka: Messijev otac već počeo razgovore s novim klubom

E. Čaušević

Lionel Messi je ljetos šokirao navijače Barcelone kada je zatražio raskid ugovora s katalonskim klubom.

Messi je cijelu dosadašnju karijeru proveo u Barceloni i vjerovalo se da će tu završiti karijeru. No, svi su bili u šoku kada je na kraju prošle sezone predao zahtjev za raskid ugovora koji mu tadašnji čelnici kluba nisu odobrili.

Argentinac je na kraju odlučio da ostane u Barceloni jer je bilo jasno da niko ne može platiti za njega 700 miliona eura koliko iznosi otkupna klauzula. Ukoliko ne promijeni svoju odluku do kraja sezone narednog ljeta će moći kao sloodan igrač napustiti klub.

Zbog toga Messi ima pravo već u januaru da pregovara s ostalim klubovima, a čini se da je njegov otac Jorge već krenuo u akciju. Poznato je da je Jorge i menadžer svom sinu, te je zadužen za pregovore s ostalim klubovima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

ESPN je objavio prije nekoliko trenutaka da je Jorge već počeo razgovore s čelnicima PSG-a koji želi svim silama dovesti Messija na kraju sezone. Moguće je da Messi ode i u januaru, ali to je teško očekivati da će se desiti jer Barcelona nije zainteresovana za njegovu prodaju.

U Barci se nadaju da će Messi produžiti novi ugovor i da će se to desiti dolaskom nove uprave. Međutim, očito je da Messi i dalje razmišlja o odlasku, a PSG je jedna od itekako mogućih destinacija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Maestro
Istrosen igrač gdje god ode samo budžet kluba može opteretiti nema in više te svježine da negdje svojim individualnim kvalitetom donosi titule
3 7
Ters
Trebali su ga prodati ljetos. Sad samo opterećuje ekipu svojim (ne)raspoloženjem
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi