Hrabra BiH na Koševu srušila Belgiju!

Zmajići slavili s 3:2

Hrabra BiH na Koševu srušila Belgiju!

E. Škorić

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine iznenadila je danas na Koševu Belgiju i pobijedila s 3:2.

Zmajići nisu imali ni teoretske izglede za odlazak na Euro 2021, ali su potpuno rasterećeni pomrsili račune Belgiji, koja je ostala bez plasmana na veliko takmičenje.

Bolje su meč otvorili gostujući nogometaši, a do gola su stigli već u sedmoj minuti. De Keteleare je ubacio za potpuno samog De Smeta, koji glavom lobuje Dujmovića za slavlje gostiju na Koševu.

U 12. minuti Openda šutira, ali Dujmović hvata, no nakon apsolutne dominacije, slijedi šokantnih nekoliko minuta za selekciju Belgije.

Prvo je Lukić poslao povratnu loptu za Savića u 27. minuti, a ovaj pogađa za 1:1, a zatim je tri minute kasnije Ševkija Resić postigao eurogol za potpuni preokret. Ubrzo nakon toga Resić se i povrijedio, pa ga je zamijenio Hajdarević.

Na početku drugog dijela velika šansa za Belgiju, ali Dujmović brani udarac Opande glavom, a u 58. minuti Savić je umalo dokrajčio goste. I u trenucima kada je opet Belgija napadala, djelovala opasnije i bliže golu, stigao je novi hladan tuš po našeg rivala.

Igrala se 71. minuta kada je Kovač danas sjajnu igru nakon asistencije krunisao i golom. Sjajan mini prodor i precizan udarac sa oko 15 metara za 3:1. U 89. minuti dosuđen je penal za Belgiju, a Openda je smanjio na 3:2, što je bio i konačan rezultat susreta.

Sjajan kraj kvalifikacija za izabranike Slobodana Starčevića i prava je šteta što nismo uspjeli da se domognemo drugog mjesta. Prvo je rezervisao bilo za Njemačku.

BiH - Belgija 3:2

BiH: Dujmović - Pidro, Mujakić (c), Milojević, Beganović - Đokanović, Marić, Resić, Kovač, Savić - Lukić.

Belgija: Bodart - De Smert, Touba, Faes, Bornauw (c), Mangala, Sambi Lokonga, Bataille - Ndayishimiye, Openda i De Ketelaere.

Top Komentari

nedoni46
dokaz da vecinom BH liga moze parirati Jupileru, Erediviziji i Bundesu, samo su muda bitna. Mujakic zreo za A selekcije.
24 3
Rajvosa2019
Bravo momci , kapa do poda
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi