Nemanja Bilbija kreirao još jednu pobjedu Plemića: Zrinjski - Borac 2:1

Gol i asistencija napadača mostarskog tima

Nemanja Bilbija kreirao još jednu pobjedu Plemića: Zrinjski - Borac 2:1

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Zrinjski je u derbi susretu 15. kola Premijer lige BiH savladao banjalučki Borac rezultatom 2:1.

Prvo poluvrijeme nije donijelo prviše šansi i doslovno svaki udarac koji je upućen u okvir gola završio je u mreži.

Domaći tim je u 14. minuti poveo. Neshvatljiva greška Cruza i Pavlovića dovela je do gola, a pogodio je Anes Mašić na asistenciju Bilbije za prednost od 1:0.

U 29. minuti Zrinjski ima dva razlike. Dosuđen je penal nakon što je Jovanović igrao rukom, a Nemanja Bilbija je precizan za prednost od 2:0.

Borac se ipak uspio vratiti u ovaj meč. U 39. minuti Jovo Lukić matira Brkića za rezultat prvog poluvremena od 2:1.

Bojan Pavlović je u nastavku održavao Borac u igri. Imao je golman gostiju nekoliko sjajnih odbrana, a gosti su ostali bez Almedina Ziljkića koji se povrijedio i morao je napustiti meč.

Gosti nisu bili previše opasni u fazi napada. Domaći tim se dobro branio, a u fazi napada su oni imali bolje šanse, no Pavlović je zaslužan što Plemići nisu imali veću razliku. Ostalo je do kraja 2:1 i Zrinjski je u derbiju došao do tri boda.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Zrinjski - Borac 2:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Brkić, Ćorluka, Zlomislić, Barbarić, Ivančić, Mašić, Bekić, Trebotić, Enin, Tičinović, Bilbija.

Borac: Pavlović, Jovanović, Ziljkić, Dujaković, Brtan, Subić, Lukić, Cruz Douglas, Meleg, Milojević, Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

2323
Smjesan trener a takva mu ekipa..ni glave ni repa..azakaric zabio Zelji 2 gola i danas uzeo sebi slobodan dan..Ekipa za 7-8. Mjesto na tabeli...trebaju zahvaliti Musiji sto im je dao bodove ....Ekipa kosta kao svi igraci Olimpica Krupe Radnika Mladosti zajedno a na svakom gostovanjj KROMPIR..
8 4
sslazio
Borac je najjadniji tim u PL. Daleko su od Zrinjskog a kamoli Sarajeva koji je otisao ispred svih. Moze se slicno i za Zelju reci. Ali eto odu u Evropu jer bolje nemamo i brukaju drzavu.
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti