Diego Maradona nije bio ni blizu bogataša: Sve što je imao nestalo je zbog životnih navika
Foto - EPA

Legenda bez novca

Diego Maradona nije bio ni blizu bogataša: Sve što je imao nestalo je zbog životnih navika

M. Šljivak

Diego Maradona je tokom karijere bio jedan od najplaćenijih fudbalera na svijetu.

Mali zeleni je tokom karijere zaradio milione dolara, ali njegove životne navike, te ovisnost o kokainu i alkoholu donijeli su mu brojne financijske probleme.

Tako prema informacijama engleskih medija Diego bio poprilično siromašan. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na samo 75.000 eura, što je poprilično nevjerovatno jer se radi o jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

Zaista mizerna cifra kada se zna koliko je novca zaradio tokom karijere i kakva je legenda bio širom svijeta.

Top Komentari

Penderinos
Svako ce se sa mnom složiti, na terenu je bio mađioničar i idol mnogima, ali zvan njega je bio ološ i propalica
8 7
IzgubljeniSlon
I šta bi bilo da su mu sad ostale milijarde? Isto mu je bilo pod zemlju i sa i bez novca, ovako je to Diego gospodski potrošio na uživanciju. Rip legendo.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti