Odmotava se klupko: Medicinska sestrica priznala da je lagala policiji i odlučila da otkrije istinu

To nije navela u prvom izvještaju

Odmotava se klupko: Medicinska sestrica priznala da je lagala policiji i odlučila da otkrije istinu

E. Čaušević

Diego Maradona preminuo je u srijedu u svom domu u Buenos Airesu u 61. godini života.

Maradonina smrt je žestoko potresla fudbalski svijet i mnogi su itekako tužni što jedan od najboljih igrača svih vremena više nije s nama.

No, smrt Malog zelenog izazvala je dosta kontroverzi jer se pokušava saznati šta se zapravo dešavalo u njegovoj kući kobnog dana. Poznato je da je Maradona nekoliko sedmica ranije imao operaciju glave, te je bio pod nadzorom doktora i medicinske sestre.

Međutim, pojavile su se priče da ga niko nije obišao tog dana čak 12 sati zbog čega je pokrenuta istraga. Jedna od sestrica izjavila je policiji da je ona bila tu i ujutro u 6:30 posjetila Maradonu i da je sve bilo u redu.

Ipak, ispostavilo se da ona nije govorila istinu. Argentinski Clarin objavio je da je sestrica priznala da je lagala istražiteljima o tome kada ga je posjetila.

Navodno, sestrica je čula zvuke iz Maradonine sobe u 7:30, ali nije otišla da vidi o čemu se radi, a to nije navela u izvještaju. Tek nekoliko sati kasnije je otišla u sobu i shvatila da je Maradona preminuo. Otkrila je da je njoj rečeno šta da kaže policiji, ali odlučila je da pored svega otkrije istinu.

Također, pojavile su se informacije da je hitnoj pomoći trebalo 30 minuta da dođu, ali istraga je pokazala da su oni došli 11 minuta nakon poziva.

Top Komentari

AmarSahi
Baš ste morali dodati sestrica, kao da ste pedofili ne novinari....
18 2
BlueBoys
Ferida trese struja.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi