Neshvatljiv i potpuno neočekivan poraz Real Madrida

Alaves slavio u Madridu

Neshvatljiv i potpuno neočekivan poraz Real Madrida

E. Škorić

Real Madrid je ponovo razočarao svoje navijače, pošto je u meču 11. kola španske La Lige poražen na svom terenu od Alavesa s 2:1.

Real je bio veliki favorit u duelu s Alavesom, ali momčad Zinedinea Zidanea u potpunosti je razočarala, pa upisala treći ligaški poraz i sada su na minus šest od vodećih timova, Atletico Madrida i Real Sociedada.

Loše je počeo meč po Real, jer su gosti već u petoj minuti stigli do vodstva. Dosuđen je penal nakon što je Nacha lopta pogodila u ruku, a Lucas Perez matirao Courtoisa za 1:0.

U 25. minuti Courtois spašava Real jer je odbranio Perezu zicer u situaciji jedan na jedan. Loše prvo poluvrijeme okončano je povredom Edena Hazarda.

U 49. minuti novi hladan tuš za domaće. Joselu je šutirao i pogodio, a Real nakon toga više nije smogao snage da se vrati. Uspio je Casemiro u 88. minuti da smanji na 2:1, ali to je bilo sve od Reala večeras. Mada, imao je Isco topovski udarac u 95. minuti, ali je pogodio samo prečku.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uostalom, gosti su mogli i do još jednog gola, ali svakako su presretni ovim rezultatom i sada su osmi na tabeli s 13 bodova.

Realu slijede izazovi u Ligi prvaka, a onda teško gostovanje Sevilli. Madriđanima ove sezone definitivno ne ide...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
Kme kme kme...dosla cica na kolica i maca na vratanca...placite sad
1 8
Skopidoo
Ne poricem losu igru reala,ali penala uopste nije bilo jer se jasno vidi da ga je lopta pogodila u zadnje rame i van svake pameti je svirati penal za ono a takodjer kod povlacenja marcela za kosu gdje je apsolutno trebao svirat penal i dat crveni igracu alavesa ali jbga visa sila radi protiv reala zato i sviraju 7 penala u zadnje 3 utakmice protiv njih
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi