Velika drama u Leipzigu, ali Manchester United je na kraju ispao!

Liga prvaka

Velika drama u Leipzigu, ali Manchester United je na kraju ispao!

Edmir Škorić

Manchester United nije uspio da izbjegne poraz u Njemačkoj.

Crveni vragovi trebali su barem bod na ovom gostovanju, ali na kraju su dožvijeli poraz (3:2) i neće igrati osminu finala Lige prvaka.

Počelo je užasno po goste, budući da je Angelino već u drugoj minuti postigao vodeći gol za Leipzig nakon ubačaja Sabitzera i dobrog udarca lijevog beka domaćeg tima.

U 13. minuti Haidara je udvostručio prednost domaćeg tima. Bili su domaći na koljenima u 69. minuti, kada poslije asistencije Angelina Justin Kluivert zabija pogodak za 3:0.

Nisu gosti odustajali ni kod 3:0, pa su u samo dva minuta uspjeli da se vrate u život. Prvo je Bruno Fernandes u 80. minuti pogodio s bijele tačke za 3:1, a dvije minute kasnije nakon gužve u kaznenom prostoru Leipziga Pogba u skoku, lopta se od Maguirea odbija u mrežu domaćeg tima.

Uslijedili su silni napadi Uniteda, ali nije bilo dovoljno za potpuni povratak, pa Leipzig uz PSG ide dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U drugom meču ove grupe, dakle, sastali su se PSG i Bašakšehir, ali je taj meč prekinut zbog rasističkih uvreda prema Dembi Ba i nije nastavljen.

U grupi E je sve već bilo riješeno, a u posljednjim mečevima grupe Chelsea je odigrao 1:1 sa Krasnodarom, dok je Sevilla u gostima kod Rennesa slavila s 3:1.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ArmiNN
Harry Maguair je ispao United je sjajno igrao svaka cast u 2 poluvremenu puno šuteva,prečka,mozda i crveni za njih Kampl kad je udario Brunu Al et
1 16
ragge
Mančister smiješna ekipa, nisu zaslužili da prođu..
13 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi