Džeko jedini od reprezentativaca iz "ex-Juge" sa preko 200 golova u prošloj deceniji!

IFFHS objavio listu

Džeko jedini od reprezentativaca iz "ex-Juge" sa preko 200 golova u prošloj deceniji!

Admin Čaušević

O Edinu Džeki se već sada može pričati kao najboljem fudbaleru svih vremena. O ukusima se svakako ne raspravlja, ali i popularni Dijamant sigurno ima svoje adute. 

IFFHS je objavio listu najboljih strijelaca u periodu od 2011. do 2020. godine, a u obzir su uzeti igrači sa najmanje 200 golova. Ovaj kriterij je ispunio ukupno 41 fudbaler.

Od igrača koji su nastupili ili nastupaju za zemlje nastale raspadom bivše Jugoslavije na listi je samo Džeko.

Igrajući za Manchester City, Romu i reprezentaciju BiH Džeko je ukupno zabio 227 golova i nalazi se na 25. mjestu.

Kada su u pitanju igrači rođeni na prostoru bivše nam države ističe se Nemanja Nikolić sa 242 gola, ali on nastupa za reprezentaciju Mađarske.

Na listi se nalazi i Crnograc Dejan Damjanović sa 210 golova, od kojih je većinu postigao u ne toliko atraktivnim i zahtjevnim ligama poput kinseske i južnokorejske.

Inače, najbolji golgeter u minuloj deceniji je Cristiano Ronaldo sa 550 golova. Portugalac je postigao jedan više od Lionela Messija. Treći sa 417 golova je Robert Lewandowski.

Top Komentari

Penderinos
Nije tajna da je Dzeko najbolji igrač ovih prostora u 21 stoljeću. Mani ti Lukine nagrade i Zlatne lopte, da je Dzeko dobio priliku zaigrati u Realnu ili Barci na vrhuncu bio bi rame uz rame s Benzemom i Suarezom
11 2
AmarSahi
Ovaj portal veoma ne objektivan kao i uvijek, pa valja zabiti i tih 210 golova u tim ligama, vi bogami glumite kao da ovi u Kini i Južnoj Koreji ne znaju igrati.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi