U RS-u planiraju restriktivnije mjere, zabranit će se i sportska takmičenja?

Zbog koronavirusa

U RS-u planiraju restriktivnije mjere, zabranit će se i sportska takmičenja?

E. Škorić

U Republici Srpskoj najavljeno je moguće uvođenje restriktivnijih mjera.

Direktor Instituta za javno zdravstvo Branislav Zeljković je istakao da su već predložene određene restriktivnije mjere Republičkom štabu.

"U pitanju je skraćivanje rada ugostitetljskih objekata, kao i frizerskih salona. Moguća je i zabrana sportskih profesionalnih takmičenja i procesa treninga", istakao je Zeljković prenosi RTRS.

To bi značilo da će ponovo Premijer liga, kao i ostale lige, biti "zaleđene" i da će biti privremeno suspendovane. Podsjetimo da je pri izbijanju pandemije koronavirusa, Premijer liga prekinuta i da je na osnovu tabele u tom trenutku napravljen konačan poredak.

U svakom slučaju, u narednim danima ćemo saznati kakav je plan Republičkog štaba u RS-u i hoće li zaista biti uvedene mjere koje će označiti i prekid sportskih događaja.

Top Komentari

BordoBijeli
Ma ja Borac osigurao Evropu odigrale se 2/3i hajmo prekinuti.HAHAHAHAHAHAHAHAH.Mi smo u Federaciji koliko ja znam,sto bi prekidali nije mi jasno?Nije ovo odluka za drzavni nivo.Ako prekinu treba istupiti iz lige obavezmo.Jeb em li im mrtvi svima ako ovo urade,da Bog da im djeci za lijeka trebalo te pare sto ce Borac uzeti od Evrope ako prekinu
60 7
JedanVamo81
Borac 2. na tabeli. Nije ofirno nimalo
28 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi