Legendarni komentator otkrio: Navijao sam za Želju, bježao sam od kuće i išao na utakmice
Foto - Screenshot

Drago Ćosić iznenadio odgovorom

Legendarni komentator otkrio: Navijao sam za Želju, bježao sam od kuće i išao na utakmice

M. Šljivak

Legendarni hrvatski komentator Drago Ćosić gostovao je jučer u nogometnom A1 Podcastu.

Čovjek koji je svojim komentarima sa velikih takmičenja oduševljavao kompletan region, otkrio je kako je u mladosti bio veliki navijač FK Željezničar.

Ćosić je rođen u Tesliću i često je bježao od kuće kako bi išao na utakmice sarajevskih Plavih.

"Ja sam kao klinac znao pobjeći od kuće, sjesti na vlak u Doboju i otići u Sarajevo na utakmicu, jer sam zaista navijao za Želju u tom svom djetinstvu dok sam bio u Tesliću. Željo je bio neka prva ljubav".

Posebnu emociju mu budi utakmica polufinala Kupa UEFA 1985. godine protiv Videotona u kojoj je Željezničar ostao bez finala i utakmice sa Real Madridom golom u 87. minuti meča na Grbavici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ja je znam napamet cijelu. To je bila emocija na n-tu. Nema jače. To je relativno mali klub u odnosu na veliku četvorku, imao je sjajnu generaciju, sjajnog trenera, ali nije dugo trajao. Ali, taj prokleti Videoton, gdje bi im bio kraj", rekao je Ćosić.

Ćosić je također istakao da je u Evropi navijač Barcelone i Bayerna i Bavarce smatra za najorganizovaniji tim na svijetu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

K78
Da nece slucajno navijati za Sarajevo... naravno da ce za najveci klub na ovim prostorima. ... pa Drago kad je bio dijete Sarajevo je imalo tradiciju i nastalo kao sto je sad Tuzla City....
11 11
K78
Zaboravio si dodati i jos jedno 70 namjestenih utakmica u vise sezona da bi Sarajevo ostalo u ligi....
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi