Bayern pobijedio PSG u Parizu, ali nije dovoljno

Kraj za Bavarce

Bayern pobijedio PSG u Parizu, ali nije dovoljno

E. Škorić

PSG i Bayern odmjerili su večeras snage u Parizu u revanšu četvrtfinala Lige prvaka. Aktuelni prvak Evrope slavio je s 1:0, ali nedovoljno, pošto francuski tim zbog 3:2 pobjede u Minhenu ide dalje.

Bayern je oslabljen neigranjem nekoliko važnih igrača poput Gnabryja ili Lewandowskog stigao u Pariz, ali i dalje uvjeren da može do polufinala i da može nastaviti svoj put ka odbrani titule prvaka Evrope.

U prvih 45 mintua dobar nogomet, sjajne šanse, posebno za PSG, ali na odmor se otišlo s prednošću Bavaraca. No, idemo redom.

U prvih 25 mintua domaćin je bio opasniji iako je Bayern imao više loptu u posjedu. Prva velika prilika viđena je u 27. minuti. Nakon kontre Mbappe s lijeve strane ubacuje za Neymara, koji je izašao sam pred Neuerom, no njemački golman sjajno brani.

U 36. minuti Neymar majstorski gađa, ali prečka spašava Bayern, da bi u 39. minuti Neymar opet dobro gađao, ali - stativa. Kad već domaćin ne koristi svoje šanse, onda Bayern koristi i dolazi do vodstva.

Tačno pet minuta prije pauze Choupo-Moting je uspio da zatrese mrežu Keylora Navasa.

Oglasi

I nastavak donosi uzbuđenja. PSG je u 53. minuti imao veliku šansu, no Neymar nakon dobre lopte Di Marije malo kasni, pa se Bayern spasio još jednog opasnog napada domaćeg tima.

Igralo se u visokom ritmu do kraja, Bayern je na sve načine pokušavao doći do još jednog gola, no jednako je morao da misli i na odbranu, svjestan da bi jedan gol u mreži Neuera bio dovoljan Parižanima za potpuno slavlje. Unatoč tome što su dali sve od sebe, igrači Bayerna nisu uspjeli proći dalje.

PSG će u polufinalu igrati protiv Manchester Cityja ili Borussije Dortmund. City ima 2:1 prednost, a revanš se igra sutra navečer u Dortmundu.

PSG - BAYERN 0:1

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

PSG: Navas - Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo - Gueye, Paredes - Di Maria, Neymar, Draxler - Mbappe

Bayern: Neuer - Pavard, Boateng, Lucas, Davies - Kimimch, Alaba - Sane, Müller, Coman - Choupo-Moting

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nedoni46
Ja kad sam rekao da bi city razvalio bayern, vi minuse pucali i prijavljivali komentar, a oni psg ne mogu izbacit
15 29
Adi1
Bayern je i imo srece, sreca pa nisu gubili 3:0 u prvom poluvremenu...
20 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi