Lukaku: Sa 15 godina sam na benchu dizao 100 kg

Otkrio je zanimljiv detalj o sebi

Lukaku: Sa 15 godina sam na benchu dizao 100 kg

S. Grebović

Nakon 30 odigranih kola Serije A Inter je lider na tabeli sa 74 boda, 11 više od prvog pratitelja i gradskog rivala Milana, te 12 više od Juventusa.

Jedan od najzaslužnijih ako ne i najzaslužniji za to je napadač Nerazzurra, Romelu Lukaku. Sjajni Belgijanac je do sada postigao 21 gol u Seriji A i trenutno je drugi strijelac lige.

Belgijski napadač je jučer odgovarao na zanimljiva pitanja navijača u Instagram liveu stranice 433. Neka od njih bila su jako zanimljiva.

“Iskreno nisam očekivao da ćemo ovako dobro igrati ove sezone i imati ovoliku prednost. Mislim da je Serie A doista komplicirana liga, morate se pripremiti za svaku utakmicu pojedinačno i uvijek imate nove izazove. Svaka utakmica je drugačiji test. Sve mi to pomaže da postanem bolji igrač, ali to je naporan posao."

Jedan od njegovih zaštitnih znakova su mišići i snaga koju posjeduje, pa je jednog navijača zanimalo koliko trenira. 

„Haha, otkriću ti nešto. Kada sam imao 15 godina, mogao sam bez problema dizati bench og 100 kilograma, ali danas to ne smijem. Nije zašto što ne mogu, već što mi to ne dopuštaju kondiciioni treneri. Jednom sam pokušao nakon čega su se naljutili na mene".

"U osnovi, jedino što smijem raditi u teretani su vježbe koordinacije s ovim elastičnim trakama oko struka kako bih održa stabilnost", otkriva Lukaku.

U ovoj sezoni je na 29 mečeva postigao 21 gol i na drugom je mjestu liste strijelaca, odmah iz nedodirljivog Cristiana Ronalda koji je u 25 nevrata tresao mrežu ove sezone.

Ovaj 27- godišnji napadač je na Giuseppe Meazzu stigao na ljeto 2019. godine, a prije Intera nosio je dresove Manchester Uniteda, Evertona, Chelseja, WBA i Anderlechta.

Top Komentari

amex
Daj Bože da tad nisi imao dvajst dina kad si samaro benc... Haha dobar je i ko igrac i ko fudbaler..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi