On je novo brazilsko čudo: Kayky je ime koje ćemo često slušati u budućnosti
Foto - Fluminense

Manchester City je već ugrabio mladog Brazilca

On je novo brazilsko čudo: Kayky je ime koje ćemo često slušati u budućnosti

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaleri oduvijek su imali visoku vrijednost u svijetu fudbala i neki od najboljih igrača svih vremena dolaze upravo iz ove zemlje.

Čuvena brazilska škola je u proteklih nekoliko godina međutim malo zakazala, pa nakon Neymara nije se pojavilo neko veliko ime koje bi garantovalo pravo ludilo na terenu.

Naravno, ima tu dosta mladih igrača na koje Brazilci polažu velike nade za budućnost, a jedan od onih kojima se predviđa velika karijera je 17-godišnji fudbaler Fluminensea Kayky da Silva Chagas.

Ovog talentovanog fudbalera u Brazilu nazivaju novim Neymarom. Njegov stil igre itekako podsjeća na zvijezdu PSG-a i Kayky se smatra novim brazilskim čudom na terenu.

Kayky je tek počeo igrati seniorski fudbal. Dobio je šansu u prvom timu Fluminensea i za sada je dobro koristi. Zabio je dva gola u osam nastupa, a jedan od njih protiv Nova Iguacua je bio zaista spektakularan nakon što je predibrlao četiri protivnička fudbalera.

Oglasi

Svoj prvi nastup upisao je u početkom marta ove godine. Ušao je u prvom poluvremenu umjesto Miguela Silveire u porazu Flumnensea protiv Resendea od 1:2.

Brzo se talentovani krilni napadač uhodao sa ostatkom ekipe. Mjesec dana nakon debija stigao je prvi seniorski pogodak, a zabio ga je 6. aprila u trijumfu protiv Macaea od 4:0.

Samo pet dana od prvijenca stigao je novi gol, a to je bila već spomenuta majstorija protiv Nova Iguacua kojom je ovaj mladić dodatno privukao pažnju na sebe.

Nekoliko dana kasnije stigla je vijest da će od juna 2022. godine Kayky početu svoju evropsku avanturu. Čim napuni 18 godina pridružit će se Manchester Cityju, koji je odnio pobjedu u borbi za njegov potpis.

"Miran sam i fokusiran samo na Fluminense. Sve ostavljam svojim predstavnicima, porodici i klubovima da riješe. Fokusiran sam samo na fudbal, a san ću ispuniti igranjem u Copa Libertadores za Fluminense", rekao je mladi fudbaer nakon informacija o potpisu za Građane.

Građani su za usluge ovog talentovanog fudbalera Fluminenseu platili 10 miliona eura. U sve su uključeni dodatni bonusi koji bi mogli povećati transfer za nekoliko miliona, a brazilski klub će dobiti i 20 posto od narednog transfera.

Kayky je zaista pravo čudo na terenu. Sa loptom može apsolutno sve napraviti i vjerovatno ćemo u budućnosti još dosta puta slušati o njegovim majstorijama.

Treba svakako istaći da je ovaj mladi fudbaler ljevak i igra na desnoj krilnoj poziciji. Golove slavi tako što rukama simbolizira brkove, a ovakva proslava je u čast njegovog oca.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Noone
Sine jesu li te naučili da padas.. Samo još to i možeš u Barcelonu
3 8
Mowzilla
Ovaj momak je super, ovaj momak dara ima, dodji u Real Madrid, bit ces muska balerina hehe
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi