Tri tima postigla dogovor o osnivanju Udruženja klubova, Velež najavio moguće istupanje iz lige

Zaključci sa sastanka u Sarajevu

Tri tima postigla dogovor o osnivanju Udruženja klubova, Velež najavio moguće istupanje iz lige

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sastanak četiri premijerligaška kluba u organizaciji FK Sarajevo završen je danas.

Nakon sastanka ispred ovih klubova obratili su se Šemsudin Hasić (FK Velež), Damir Kasum (FK Sarajevo) i Mensur Mušija (FK Mladost Doboj Kakanj).

Hasić je govorio u ime ova tri tima i najavio je osnivanje Udruženja klubova Premijer lige.

"FK Velež, FK Sarajevo i FK Mladost Doboj Kakanj po zakonu i Statutu o udruženjima građana smo inicirali i u što skorijem periodu ćemo registrovati Udruženje premijerligaša BiH", rekao je Hasić.

Hasić je najavio i istupanje Veleža iz Premijer lige ako se nastavi sa tendencioznim suđenjem.

"Ukoliko se nastavi s tendencijom i s neprimjerenim delegiranjem i suđenjem bez sankcija, mi ćemo nakon sljedećeg kola razmisliti o istupanju iz takmičenja u Premijer ligi".

Oglasi

Iz Olimpika danas nisu podržali osnivanje Udruženja.

"Predsjednik Olimpika nije podržao osnivanje udruženja, treba izvršiti još neke konsultacije. Svi klubovi koji žele mogu da se uključe", rekao je Hasić i potom je zaključio:

"Sve stvari u životu počinju sa prvim korakom, mi smo napravili taj prvi korak, nadamo se da će neka dobra situacija u Premijer ligi, kojoj se ja ne nadam, ili loša situacija natjerati te klubove da imamo jedinstven glas".

Osam klubova odbilo poziv za sastanak

Sastanak premijerligaških klubova kojeg su inicirali iz redova aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka FK Sarajevo održan je bez čak osam klubova.

Veliki broj premijerligaških klubova, tačnije njih osam otkazalo je učešće na današnjem sastanku, ali su u saopštenjima istakli da u budućnosti mogu razgovarati o svemu, no da sad nije vrijeme.

Oglasi

Prvo su iz FK Sloboda, još jučer, obavijestili FK Sarajevo da nemaju namjeru dolaziti na sastanak, a onda su to danas uradili i iz FK Željezničar, HŠK Zrinjski, te iz NK Široki Brijeg.

Isto su potom napravili i FK Borac, FK Krupa, FK Tuzla City, te FK Radnik iz Bijeljine. I iz ovih klubova su spremni razgovarati o stvarima koje će pridonijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala, ali također smatraju da trenutno nije vrijeme za održavanje ovakvih sastanaka.

Poziv FK Sarajevo za sastanak premijerligaških klubova

Podsjetimo, početkom sedmice iz Titove 38/b su uputili poziv premijerligaškim klubovima za sastanak, a u pozivu se navodilo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poštovani sportski prijatelji, koristimo priliku da Vas pozovemo na zajednički sastanak klubova m:tel Premijer lige BiH na kojem bi raspravili i dogovorili određene korake i pravac djelovanja kada je u pitanju premijerligaški fudbal/nogomet u Bosni i Hercegovini.

"Nalazimo se na prekretnici i mišljenja smo da samo mi klubovi našim djelovanjem možemo unaprijediti takmičenje u kojem učestvujemo, a na zadovoljstvo svih nas."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fourteenwords
Cuj veleza istupit ce iz lige,a usli neregularno u nju,a bolesti...
18 41
mosaljozemosaplavo
sljedeca utakmica mladost sarajevo ko se kladi neka odigra na pobjedu sarajeva jer se zna unaprijed koji ce rezultat biti
40 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi