Slišković: Ova igra nije dostojna kluba i navijača; Marinović: Bili smo pod pritiskom
FOTO: T. Hebib

Reakcije na press konferenciji nakon derbija

Slišković: Ova igra nije dostojna kluba i navijača; Marinović: Bili smo pod pritiskom

H. Zilić

Derbi 28. kola PLBiH na stadionu "Asim Ferhatović Hase" odigrali su vječiti rivali Sarajevo i Željezničar.

Konačan rezultat glasio je 3:1 za Bordo tim.

Nakon meča održana je press konferencija za medije na kojoj su se obratili treneri oba tima Vinko Marinović i Blaž Slišković.

Prvi je riječ imao trener Željezničara, Blaž Slišković.

"Pobjeda Sarajeva je zaslužena. Mi smo imali period kvalitetne igre posebno na početku. Nakon naše greške Sarajevo je dalo gol. Drugi gol nas je dokrajčio. U nastavku smo imali šansu da se vratimo, ali promašili smo penal. Sarajevo je dalo treći gol i utakmica je bila gotovo. Igra koju je Želju prikazao nije dostojna kluba i navijača", rekao je Slišković zatim dodao:

"Pored zalaganja nekad je potrebno da pokažete tehničke stvari. Oni kad dođu na utakmicu drugi čovjek, na treningu se trude. Igrači su svjesni da to nije to. Sramota je kako se odužujemo navijačima i klubu. Vidjet ćemo šta će biti na ljeto. Dosta stvari se može popraviti."

Oglasi

Nakon Sliškovića medijima se obratio i Vinko Marinović trener FK Sarajevo.

"Čestitam igračima na dobroj utakmici. Znamo kroz šta prolazimo posebno se to odnosi na kartone, neki igrači su bili i bolesni. Bili smo pod veliki pritiskom, veoma važna pobjeda", rekao je Marinović i nastavio:

"Zinedin je sjajno odigrao. Tražili smo taj zadnji pas. On će još podići svoj fizički nivo. Bilo je igrača koji su imali povreda. Ima stvari koje treba doraditi. Sve do kraja zavisi od nas. Imamo utakmice ispred nas, gledamo naprijed."

Nakon meča sa Plavima, bordo momci idu na gostovanje kod Tuzle City nakon čega na Koševu dočekuju Slobodu. Potom će put Doboja kod Kaknja, pa dočekuju Radnik, dok će u posljednjem kolu na Koševu kao formalni gost igrati protiv Olimpika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane, Željezničar do kraja prvenstva ima jako težak raspored. U narednom kolu na svom stadionu će ugostiti ekipu Širokog Brijega, nakon čega će plava ekspedicija put Mostara gdje će gostovati Veležu.

Nakon te utakmice ponovo će igrati na Grbavici i to derbi protiv Borca, pa onda novo gostovanje. Ponovo Mostar, ali ovaj put Zrinjskom. Sezonu 2020/2021 tim Blaža Sliškovića će okončati domaćom utakmicom sa ekipom Krupe.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nedoni46
Bravo Vinko za Zinedina, zna momak igrat lopte samo kondicije jos malo i to je to.
29 1
BHFanataic
Kao neko ko poštuje oba kluba ova pobjeda Sarajevu ništa ne znači ako budu ponavljali igru iz prethodnih utakmica tako da smiriti se što prije jer Borac ne smije biti šampion. Sa druge strane Željo nema šta da radi igrači su moralno dno plus plata nisu primili jedino što može spasiti ovu sezonu jeste uzeti Borca na Grbavici i tjt.
28 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi