Izgleda da je Koeman "presudio" Pjaniću

Stižu loše vijesti iz Španije

Izgleda da je Koeman "presudio" Pjaniću

A. Čaušević

Dok je Roberto Mancini bio trener Manchester Cityja Italijan nije bio baš omiljen lik u BiH zbog stalnih rotacija u kojim bi obično deblji kraj izvlačio Edin Džeko.

Desetak godina kasnije nešto slično se dešava u Barceloni. Sada su glavne uloge Ronald Koeman i Miralem Pjanić. Obojica su na Nou Camp stigli prošlog ljeta.

I dok je Pjanić jesenas igrao koliko-toliko na proljeće je nestao sa scene, a posljednji nastup upisao je još prije skoro dva mjeseca u Ligi prvaka protiv PSG-a.

Koeman praktično ne računa na bh. reprezentavca koji je u nekoliko navrata javno tražio šansu za igru, međutim to nije dalo efekta.

“Zamolio bih ga da mi da šansu da odigram dvije ili tri utakmice u kontinuitetu. To je ono što svakom fudbaleru treba. Nastavljam raditi i čekam svoju šansu. Trener daje šansu mladim fudbalerima, to je odlično, ali vjerujem da svojim iskustvom mogu pomoći u bitnim mečevima", rekao je u martu naš as.

Od tada je prošao više od mjesec, prilike nema, ali čini se da nizozemski stručnjak već "presudio" kada je u pitanju Pjanićeva budućnost u ekipi.

Oglasi

Naime, portal TodoFichajes je objavio vijest da je Koeman zatražio Pjanićevu prodaju na ljeto. Bh. veznjak je plaćen 60 miliona eura, a Barcelona će kako bi amortizovala transfer, zahtjevati 45 miliona.

Iskusni 31-godišnjak bi karijeru mogao nastaviti u Premiershipu što bi bila četvrta Liga petice nakon što je igrao u Seriji A i Ligue 1. Navodno ga želi Everton Carla Ancelottija.

Bh. reprezentativac je sanirao blagu povredu, konkurisat će zua meč s Valencijom, ali je pitanje da li će po 29. put ove sezone obući dres Barce. Do sada nema ni asistencije ni gola što djeluje zaista poražavajuće.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Pjanić nije jedini kojeg je Koeman otpisao. Na izlaznim vratima je i Riqui Puig za kojeg su zainteresovani Betis i Getafe. Njih dvojica zajedno sa Philippeom Coutinhom se spominju kao sigurno igrači koji odlaze.

Kada su u pitanju dolasci za sada je jedino sigurno da će dres Barcelone od novajlija nositi Eric Garcia koji stiže iz Manchester Cityja kao slobodan igrač.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
o neeeeeeeeeee.......evo ga opet...ko o cemu Causevic o Koemanu i Barceloni.....sjasi malo naporan si
7 3
Shik
Koeman bi se vise trebao o sebi pozabaviti. Vise se o njemu raspravlja u klubu nego o pjanicu. Pjanke polahko docice i tvojih 5 min.Njegove otkucale minute...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi