Selby stigao do četvrte titule prvaka svijeta
FOTO: Eurosport

U sjajnom finalu bolji od Murphya

Selby stigao do četvrte titule prvaka svijeta

H. Zilić

Mark Selby došao je do četvrte titule svjetskog prvaka u snookeru.

U finalu je nakon sjajnog duela savladao Shauna Murphya sa 18:15 u legendarnom Crucible Theatru u Sheffieldu.

Selby je prije ove titule najbolji na svijetu bio 2014., 2016. i 2017. godine.

Sjajni Mark Sleby se izjednačio sa Johnom  Higginsom po broju titula, a ispred njega su na vječnoj listi Stephen Hendry, Steve Davis i legendarni Ronnie O’Sullivan.

Nakon ove titule Selbyev bankovni račun će biti tweži za pola miliona funti.

Prije finala Sleby je odigrao nekoliko fenomenalnih partija, a posebno se izdvaja meč četvrtinefinala protiv Marka Williamsa kojeg je dobio sa 13:3.  U pomenutom meču samog početka Selby je konce igre držao u svojim rukama, a prvu sesiju je dobio 6:2 uz dva trocifrena breaka. U drugoj je Selby bio još bolji, pa je zapravo pitanje pobjednika riješio prije početka treće sesije što se na Svjetskom prvenstvu rijetko događa. 

Promo

Top Komentari

C.Banks
Možda stigne i prestigne Ronija
0 3
MaxBavarac
Covjek za velike stvari,najbolji kad najvise treba!!!
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi