Nula Sarajeva u Doboj Kaknju i vjerovatni oproštaj od titule prvaka

Bordo tim bez pobjede

Nula Sarajeva u Doboj Kaknju i vjerovatni oproštaj od titule prvaka

M. Šljivak, foto: D. Kurbegović

Mladost i Sarajevo remizirali su (0:0) u susretu 31. kola Premijer lige BiH, a ovim rezultatom Bordo tim je vjerovatno ostao bez titule prvaka Bosne i Hercegovine.

Tim sa Koševa je u ovaj meč ušao sa novim trenerom. Dženan Uščuplić je zamijenio Vinka Marinovića, ali aktuelni prvak BiH nije pokazao gotovo ništa u Doboj Kaknju.

Sarajevo je očekivano od prve minute krenulo ofanzivno prema golu Mladosti. Gostima je pobjeda bila neophodna, a domaći su se okrenuli defanzivi i pokušajima iz kontri.

Bordo klub je napadao, imali su nekoliko opasnih situacija u uvodnih 20-ak minuta, a najbolju šansu u 22. minuti propušta Joachim Adukor, čiji šut nakon prekida odlazi pored gola.

Do kraja prvog dijela nismo vidjeli previše, ali u 44. minuti je domaći tim mogao lako da dođe do prednosti.

Kovačević je kardinalno pogriješio i loptu dodao do Vladića, ovaj dolazi do nje i proigrava Begića koji šutira na prazan gol, ali Adukor sjajno to blokira i lopta ide u korner.

Oglasi

Potom je Fanimo imao jedan pokušaj za goste, lopta je otišla preko gola, a to je bilo sve u prvom dijelu i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Sarajevo drugo poluvrijeme otvara dobrom šansom Velkoskog koji loše šutira iz dobre pozicije nakon prodora Hodžića.

Pokušavalo je Sarajevo na sve načine da dođe do pogotka. Dženan Uščuplić je napravio određene rokade, ali pravu šansu aktuelni prvak nije mogao da stvori pred golom Velića.

Na kraju je ostalo 0:0, a činjenica da je Borac slavio na Grbavici protiv Željezničara znači da će Bordo tim vjerovatno ostati bez naslova najboljeg tima BiH.

Treba svakako istaći da su oba tima  utakmicu završila sa 10 igrača. U 90. minuti drugi žuti karton je dobio Zinedin Mustedanagić, a zatim je isto napravio i Amer Hiroš.

Premijer liga BiH, 31. kolo:

Mladost - Sarajevo 0:0

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Alić, Žulj, Sadiku, Hiroš, Miljanović, Jahić, Handžić, Dejanović, Vladić, Begić.

Sarajevo: Kovačević, Hodžić, Pidro, Mešanović, Velkoski, Miličević, Đokanović, Milanović, Dupovac, Fanimo, Adukor.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Posto nismo u stanju pobjediti Slobodu + Mladost - nismo ni zasluzili titulu , gasi mjesalicu motaj kablove
40 0
BlueBoys
Duboko ozalosceni izvjestavamo bordo prijatelje da ce se Sahrana FK Sarajevo odrzati dana 23.05.2021 god u 17:00 sati. SARBIT JE POZVAN NAJSTRASNIJE...BHAHAHA ..
17 16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi